Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna: Rusya Pokrovsk’a füzelerle saldırdı: 10’dan fazla ölü var

Ukrayna: Rusya Pokrovsk'a füzelerle saldırdı: 10'dan fazla ölü var


Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya’nın bu akşam Donetsk’in Pokrovsk ilçesine düzenlediği füze saldırısı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 10’dan fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu akşam Rus ordusunun Donets’in Pokrovsk ilçesine yoğun füze saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 10’dan fazla kişinin öldüğü aktarılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Pokrovsk’ta saldırı sonucunda 2 evin yıkıldığı, enkazdan bir kişinin sağ çıkarıldığı belirtilerek, enkaz altında ikisi çocuk altı kişinin daha olabileceği aktarıldı.

Rivne köyünde, üçü çocuk, altı kişinin yaşadığı bir evin tamamen yok edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, olay yerinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

ZELENSKİY: S-300 FÜZELERİ KULLANILDI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Pokrovsk’a düzenlenen saldırı hakkında açıklama yaptı.

Rus ordusunun, Pokrovsk’a saldırısında S-300 füzelerini kullandığını aktaran Zelenskiy, saldırıda ölenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenskiy, ayrıca “Rusya, bu saldırıların hiçbirinin terör devleti için cevapsız kalmayacağını hissetmeli. Bunu gücümüzle, savunmamızla ve siyasi kabiliyetlerimizle sağlamalıyız” dedi. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version