Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutsaklardan Adalet Nöbeti’ne mesaj


AMED – Diyarbakır cezaevlerindeki tutsaklar, Adalet Nöbeti’ndeki annelere mesaj göndererek, “Mücadele ve eyleminiz meşru ve haklıdır. Sizin şahsınızda tüm yurtsever halkımıza ‘serkeftin’ diyoruz” dedi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep eden politik tutsakların 27 Kasım 2023’te başlattıkları dönüşümlü açlık grevi devam ediyor. Amed’deki cezaevlerinde açlık grevine giren tutsaklar aynı taleple Adalet Nöbeti başlatan annelere mesaj gönderdi. 

 

Kürt halkının uzun süredir statü ve özgürlüğü için mücadele ettiğine dikkat çekilen mesajda, “Yakın bir süreçte yeni bir kampanya başlatıldı. ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ kampanyası kapsamında kalıcı bir statü talebi var. Her iki talep de haklı bir taleptir ve amacına ulaşana kadar da gündemde kalacaktır. Biz de sonuna kadar bu talebin arkasındayız” denildi. 

 

Tutsakların Adalet Nöbeti’ndeki annelere gönderdiği mesajın devamında şu ifadeler yer aldı: “Sizler bugüne kadar üzerine düşen bütün misyonları fedakârlıkla gerçekleştirdiniz, biz de üzerimize düşeni yapacağız. Biliyoruz ki Reber Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü kolaylıkla gerçekleşmeyecektir. Her yönden fedakârlık isteyen bir süreçtir. Biz de bu 50 yıllık süreçte gördük ki sizler üzerinize düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiniz. Bugün de yerine getiriyorsunuz. Fedakârlığınız dün olduğu gibi bugün de önemli ve kıymetlidir. 

 

BİZLERE GÜÇ VERİYOR 

 

Amed’de tutulan tutsaklar olarak kampanyaya dahil olduk. Bizim şartlarımız zor olsa da sizin de şartlarınızın birçok yönden zahmetli olduğunu biliyoruz. Tüm zahmetlere rağmen siz de her şekilde mücadelenizi sürdürüyorsunuz. Sizin verdiğiniz emek bizlere güç ve moral veriyor. 

 

Özgürlük tutsakları olarak bu mesajla duygu ve düşünlerimizi şöyle belirtmek istiyoruz; Önder Apo’ya özgürlük ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan mücadele ve eyleminiz meşru ve haklıdır. Bizlere de moral ve güç veriyor. Sizin şahsınızda tüm yurtsever halkımıza ‘serkeftin’ diyoruz. Amed zindanlarındaki çocuklarınız olarak canı gönülden yanınızdayız. Bijî berxwedana gelê me yê birûmet.” 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version