Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutsak gazeteci Müftüoğlu açlık grevinde


ANKARA – Açlık grevine girdiğini duyuran DFG’nin tutsak Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, “Mesleki faaliyetleri kriminalize edilerek hapsedilen bir gazeteci olarak sessizliğe karşı sesimi yükseltiyorum” diye kaydetti.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talebiyle cezaevlerinde politik tutsakların başlattığı açlık grevi eylemi 63’üncü gününde.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu da açlık grevine girdiğini duyurdu. Avukatları aracılığıyla greve başladığını duyuran Müftüoğlu, eylemini 5 Şubat’a kadar sürdüreceğini belirtti.

‘HERKESİ SES YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUM’

Müftüoğlu’nun mesajı şöyle: “Düşünen, konuşan, gerçekleri yazan herkesin hapsedildiği bir Türkiye gerçekliğinde yaşıyoruz. Aslında hapsedilen, tecrit edilenin hakikat olduğunu biliyoruz. Tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi devam ediyor. İfade özgürlüğüne, hakikate, demokrasiye, özgürlüklere uygulanan tecrit ve yok sayma kaynağını İmralı Cezaevi’nde sürdürülen politikadan alıyor. Tüm bu karanlığın dağılması için tecridin kırılması gerekiyor. Ben de mesleki faaliyetleri kriminalize edilerek hapsedilen, hukuksuzluğun sonuçlarını bizzat yaşayan bir gazeteci olarak yaratılan sessizliğe karşı sesimi yükseltiyorum. Hakikat karanlıkta kalmasın diye herkesi de ses yükseltmeye çağırıyorum.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version