Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tolga Yavaş yazdı… Savaştan kaçan Ruslar ve Ukraynalılar aynı adada yaşıyor


(Serbest Görüş) – TOLGA YAVAŞ

Ukrayna’daki savaş üçüncü yılına giriyor. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği verilerine göre Rusya ile savaşın sürdüğü Ukrayna’da en az 10 bin sivil öldü ve 18 bin 500 kişi yaralandı. Kış şartlarında da savaş sürüyor.

Rusya hâlâ Ukrayna topraklarının 18’ini kontrol ediyor. Ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar, birçok ülkeye dağıldı.

Avrupa’ya mülteci olarak gidenlerin dışında zengin Ukraynalılar ve Ruslar, bazı ülkelere turist olarak gitti. Bazıları ise parası verip vatandaşlık aldı. Türkiyeden de 400 bin dolarlık bir yatırım yaparak 6-8 ayda Türk vatandaşlığı alabiliyorlar.

Savaş ortamından kaçan zengin Ukraynalı ve Rusların bir adresi de Endonezya’nın turistik adası Bali.

Endonezya’nın dünyaca bilinen ve en çok turist çeken adası Bali, iklimi, doğal yapısı ve turizm merkezleriyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Ada, ayrıca savaştan kaçanların da sığınak noktası.

AYNI ADADA HEM RUSLAR HEM DE UKRAYNALILAR VAR 

Adada hem Ruslar hem de Ukraynalılar var. Turistik adada kavgasız gürültüsüz yaşıyorlar. Savaş hakkında konuşmaktan kaçınıyorlar. İçlerinden bazıları iki ülke arasında devam eden olayı savaş değil ‘çatışma’ olarak nitelendiriyor.

Bali’de 10 bin civarında Ukraynalının bulunduğunu belirtiliyor. Bali’deki Ukraynalılar adanın kendileri için güvenli bir yer olduğunu ifade ediyor. Ukraynalılar, Bali kanunlarına ve kültürüne saygılı olduklarını vurguluyor.

Bali’deki bazı Ruslar da yaptıkları değerlendirmelerde, savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak buraya geldiklerini dile getiriyor.

Öte yandan Güneydoğu Asya’nın tatil gözdelerinden Tayland’ın Phuket Adası da Bali gibi Rusların akın ettiği yerlerden. Phuket’e gelen Ruslar, uzun süre kalabilme hedefiyle gayrimenkul yatırımları yapıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version