Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TJA’dan Akşam Gazetesi’ne tekzip ve suç duyurusu


AMED – TJA, Akşam Gazetesi’nin “PKK’nin Özgür Kadın Hareketine Operasyon” haberi hakkında yayınladığı tekzip ile birlikte suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu. 

 

Özgür Kadın Hareketi (Tevgere Jinen Azad/ TJA), Akşam Gazetesi’nin “PKK’nin Özgür Kadın Hareketine Operasyon” başlıklı haberine ilişkin tekzip yayınladı. 

 

Kadına yönelik şiddet ve katliamların artarak devam ettiği ve buna karşı mücadele eden kadınların erkek egemen iktidarın hedefinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İktidarın güdümündeki erkek yargı, erkek medya aracılığıyla gerçekleştirilmek istenen algı operasyonları da bu saldırıların bir devamıdır. Özellikle Kürt kadınların özgürlük mücadelesine tahammül edemeyen iktidarın çamur medyası bunu bir kez daha göstermiştir” denildi. 

 

‘SUÇ DUYUSURUNDA BULUNACAĞIZ’

 

Kürt kadın hareketi olan TJA’nın çalışmalarının kriminalize edilmek istendiği vurgulanan açıklama şöyle: “Akşam gazetesinin hazırlayıp servis ettiği haber ve habere ilişkin hazırlanan görselde bunun en açık kanıtıdır. Haberde geçen bilgiler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Müze Gazhane Sahnesi’nde düzenlenen etkinlik Mor Dayanışmanın çağrısıyla TJA ile birlikte uluslararası kadın örgütlerinin de katılımcı olduğu ‘Uluslararası Kadın Deneyimleri Sempozyumdur’ Bu sempozyum bir suç etkinliği değil, kadına yönelik şiddetle mücadele ve dayanışma sempozyumudur. Haberde kullanılan söz konusu görsel İstanbul Büyük Şehir Belediyesine ait bir salon değil 13-14 Ocak 2024 tarihlerinde Diyarbakır Demir Otel’de ‘Sessizlik Zinciri: Kadın Siyasal Mahpusların Etrafındaki Duvarları Yıkmak’ konferansımızın düzenlediği salondur. 

 

TJA, Kürt kadın özgürlük mücadelesi yürüten, kadına yönelik şiddetle mücadele eden ve çalışmaları ile tüm dünya kadınlarına ilham kaynağı olan, özgün ve özerk yapılanma ile faaliyetlerini yürüten bir yapıdır ve herhangi bir yere bağlı değildir. 16 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla kadın yoldaşlarımızın gözaltına alınması bu iktidarın Kürt ve kadın düşmanlığının bir sonucudur. Söz konusu gazete hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve TJA’nın çalışmalarının kriminalize edilmesine asla izin vermeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version