Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TIME dergisi: Dünyada İsrail’e destek azalıyor

TIME dergisi: Dünyada İsrail’e destek azalıyor


Morning Consult’un TIME ile paylaştığı yeni veriler ışığında Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana dünya genelinde İsrail’e verilen desteğin önemli ölçüde düştüğü görüldü. 6 kıtada, 43 farklı ülkede yapılan anketlere göre Eylül 2023 ile Aralık 2023 arasında dünya genelinde İsrail’e verilen destek yüzde 18,5 puan düştü.

İsrail’e olumlu bakanların oranından olumsuz bakanların oranının çıkarılmasıyla elde edilen net destek 42 ülkede düşüş gösterdi. Çin, Güney Afrika, Brezilya ve Latin Amerika’daki diğer bazı ülkeler İsrail’e 7 Ekim’den önce olumlu bakarken artık olumsuz bakmaya başladı. İsrail’e yönelik net olumsuz görüşe sahip Japonya, Güney Kore ve İngiltere gibi ülkelerde İsrail’in destek oranı çok daha düştü. Morning Consult siyasi istihbarat başkan yardımcısı Sonnet Frisbie, “Veriler İsrail’in şu anda uluslararası toplumda ne kadar zorlu bir yol izlediğini gösteriyor” dedi.

Gelişmiş ülkelerden İsrail’e olumlu bakan sadece ABD oldu. ABD’de, Eylül’den Aralık’a net olumlu görüş 18,2’den 16’ya düşerek sadece 2,2 puanlık bir kayıp gösterdi. İsrail’e karşı Eylül ayında olumlu görüşe sahip olan Mısır ve Suudi Arabistan’da da İsrail’e destek önemli ölçüde azaldı. Artık iki ülke insanı da İsrail’e negatif yaklaşıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version