Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleyman Soylu döneminde Emniyet teşkilatı, Ayhan Bora Kaplan’a çalışmış!

Süleyman Soylu döneminde Emniyet teşkilatı, Ayhan Bora Kaplan’a çalışmış!


Ankara’da ‘Kaplanlar’ olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan ve önceki gün hakkında ‘örgüt kurmak, kasten öldürme ve eziyet’ gibi suçlardan dava açılan Ayhan Bora Kaplan ile ilgili dikkat çekici bir ifade ortaya çıktı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Ankara’da esnaflık yapan Yusuf Aydın isimli kişi, bir ticaret karşılığında aldığı 14.2 milyon liralık çeki kırdırmak için Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının devreye girdiğini iddia etti. Eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve yardımcısı Alp Arslan’ın baskısıyla Ankara’yı terk etmek zorunda kaldığını söyleyen Yusuf Aydın’ın anlattıklarına göre Emniyet teşkilatı, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde resmen suç örgütüne hizmet etmiş!

Yusuf Aydın, “Bir polis ‘Emniyet Müdürümüz Servet Yılmaz’ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talebidir. Ankara’yı terk edeceksiniz’ dedi. Polisler evime kadar gelerek Ankara’yı terk etmeme eşlik ettiler.” dedi.

Peki bunu neden yapıyorlar?

Geçtiğimiz hafta Ayhan Bora Kaplan ve irtibatlı olduğu kişilerden şikayetçi olduğu öğrenilen Yusuf Aydın’ın iddiasına göre kendisi, Ümit Günay Akıncı isimli kişiden aralarındaki ticaretten dolayı vadeli çek alıyor. Şubat ayında şirket çeklerinin yazılması üzerine hastanede tedavi gören Akıncı’nın eşinin kendisini arayarak, “çekleri yazdırmamasını, borçları ödeyeceğini” söylüyor. Yusuf Aydın, ifadesine şöyle devam ediyor:

İfademe anlattıklarımı bile yazmadılar

Çeklerin söz konusu kişiler tarafından bedelsiz alındıktan sonra “kırıldığını”, Alp Arslan’a 10 milyon ödendiğini öne süren Aydın, şöyle devam ediyor:

61 kişiye dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “organize suç örgütü lideri olduğu” suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ile ilgili soruşturmayı dün tamamlayarak 61 kişi hakkında “silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, kasten öldürme, yaralama, eziyet, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme” gibi suçlardan iddianame düzenlemişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version