Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şirnex’te halk oylamasına katılanlar: Hilelere rağmen belediyeyi alacağız

Şirnex'te halk oylamasına katılanlar: Hilelere rağmen belediyeyi alacağız


ŞIRNEX – Şirnex’te DEM Parti’nin halk oylamasına katılan delegeler, hilelere rağmen belediyeyi kazanacaklarını belirterek, kendi kendilerini yönetmek istediklerini vurguladı. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), dün 10 ilde ve bağlı ilçelerinin çoğunda belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini belirlemek için halk oylaması gerçekleştirdi. Şirnex’te oy kullanan delegeler, halk oylamasını değerlendirdi.  

 

‘KENDİ KENDİMİZİ YÖNETMEK İSTİYORUZ’

 

Şirnex’te oy kullanan Şadiye Sümbül, “Oyumu kullanmak ve adayı belirlemek için buradayım. Bizler başaracağımıza inanıyoruz. Şirnex halkı iradelidir ve oyuna sahip çıkar” dedi. AKP’nin taşımalı seçmenlerine tepki gösteren Sümbül, “Şirnex halkı bu hileleri görmeli ve oyunu kendi partisine vermelidir. Biz oyumuzu satacak bir halk değiliz. Kendimize ve kentimize sahip çıkacağız. Kürt halkına çağrım oylarına sahip çıksınlar. Herkes cezaevinde açlık grevinde olup direnen tutsakları görsün” diye kaydetti. 

 

Bir başka delege Sabri Ülger, “Önümüzde bir seçim var. Önceki yerel seçimde büyük adaletsizlikler oldu. Biz bu seçimin adaletli bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Adaletli olması için bugün buraya geldik ve ön seçim yaparak adaylarımızı belirliyoruz. Adaletsizlik olmasın diye bu halk burada. Bizim için adayların kim olduğu önemli değil. Bizim için önemli olan kendi kentimizi kendimizin yönetmesidir. Eğer adaletli bir seçim olursa Şirnex’te halk iradesi kazanacaktır” diye belirtti.  

 

‘HİLELERE RAĞMEN ŞIRNEX’İ ALACAĞIZ’  

 

DEM Parti’ye sonuna kadar güvendiklerini söyleyen Hüsnü Katar, “Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Bugün dört bir tarafta işgal altındayız. Beklentimiz hep birlikte başarılı bir seçim geçirmektir. Biz iddialıyız ve Şirnex’i alma konusunda en ufak bir şüphemiz yok. Çünkü Şirnex zulüm görmüş bir kenttir. Şirnex’i çok rahatlıkla alacağımızı düşünüyorum. Şirnex halkı hiç bir zaman duruşundan taviz vermedi, geri adım atmadı ve bu yüzden başarı bizimdir” diye konuştu.  

 

31 Mart yerel seçimleri için tüm Şirnexlilere “sandığına sahip çık” çağrısı yapan Sıddık Sümbül, “Bu seçimin özgürlük, demokrasi ve başarı seçimi olacağına inancımız tamdır. Belediyelerimizi, kentlerimizi ve irademizi gasp eden kayyımları geldikleri yere geri göndereceğiz. Şirnex halkına çağrımız; toprağınıza, kentinize ve mahallenize sahip çıkın. Gelin hep birlikte Şirnex’e sahip çıkalım” ifadelerini kullandı. 

 

Yöresel kıyafetleriyle seçime katılan Cemal Belge, “Zaman bu halkın kendi iradesine sahip çıkma zamanıdır. Bizler hep birlikte Şirnex’i alacağız. Bu yüzden Şirnexlilerin kendi iradesine sahip çıkması gerekir. Bütün hilelere rağmen Şirnex’i alacağız” ifadelerini kullandı. 

 

‘BU DEMOKRASİ ŞÖLENİDİR’ 

 

DEM Parti’nin Parti Meclisi’nde (PM) yer alan Ahmet İstek, olumsuz hava koşullarına rağmen binlerce delegenin sandık başında olduğuna dikkat çekti. “Bu bir seçim yarışından ziyade bir demokrasi şöleni olarak algılanmalıdır” diyen İstek, “Önemli olan halkın kendi kendini yönetme gerçekliğinin ortaya çıkmasıdır. Bu, halkın kendi kendini yönetmesi için alınmış bir karardır. Ön seçim bittiği gibi adaylarımızla sahaya inerek, çalışmalarımızı başlatacağız. Burada çıkan irade aslında 31 Mart’ın da belirleyici iradesidir. Botan halkı büyük bedeller vermiş bir halktır. 31 Mart’ta ortaya çıkacak sonuç, iktidara verilecek en büyük cevap olacaktır” diye kaydetti. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version