Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şirnex’te adaylar karşılandı: Burası Hacı Lokman Birlik’in şehridir


ŞIRNEX– Şirnex’te yüzlerce kişi, belediye eşbaşkan adaylarını büyük bir coşkuyla karşıladı. Şölene dönüşen aday tanıtımında, “Burası Mesut Uysal’ın, Hacı Lokman Birlik’in şehridir” denildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex İl Örgütü, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde aday göstereceği eşbaşkanları görkemli bir şölenle halka tanıttı. Adaylar, Hezex’in (İdil) Erebanê beldesinde karşılandı. Şirnex ve ilçelerinden gelen yüzlerce kişi meşaleler yakarak eşbaşkan adaylarını karşıladı. Zılgıtlar atan yüzler, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı. Eşbaşkan adaylarının karşılanmasından sonra yüzlerce araçlık konvoyla Hezex ilçesine doğru yola çıkıldı. Yol üstüne çıkan yurttaşlar zafer işaretleriyle konvoya sevgi gösterisinde bulundu. Hezex ilçesi girişinden itibaren Hezex Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Adıbelli halkı selamladı.

CİZÎR’DE EMNİYET DÜZMECESİ

Hezex’teki turdan sonra konvoy Cizîr (Cizre) ilçesine doğru hareket etti. Konvoy Cizîr ilçesine ulaştığı zaman Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçenin girişi kepçe ile kapatıldı. “Bomba ihbarı var” gerekçesini ileri süren kolluk, konvoyun ilçe merkezine girişine izin vermeyeceğini ve çevre yolundan gitmesi gerektiğini söyledi. Duruma tepki gösteren DEM Partililer, Uluslararası İpek Yolunda araçlarının kontağını kapatarak, kolluğun yolu açmasını istedi. Uzun süren müzakereler sonucunda DEM Parti konvoyu, çevre yolu üzerinden Banê Xanê, Newala İsa Ağa ve Zura mahalleleri üzerinden Qasrik beldesine doğru ilerledi.    

Qesrik beldesinde yurttaşları selamlayan ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde halkın iradesini ortaya koyacağı anonsları yapan DEM Parti konvoyu, Dêr Gulê beldesine doğru ilerledi. Belde girişinde toplanan onlarca genç, ellerinde DEM Parti bayraklarıyla seçim otobüsünün önünü kesti. Konvoyu durduran gençler, eşbaşkan adaylarının bulunduğu otobüsün önünde bir süre oynadı. “Biji Serpo Apo” sloganları atan gençler, beldenin çıkışına kadar otobüsün önünde yürüyerek konvoya eşlik etti. 

GENÇLERİN COŞKUSU

Dêrgul beldesinden sonra Şirnex merkeze doğru hareket konvoy, geçtiği her ilçe ve köyden yeni yurttaşların katılımıyla daha da büyüdü. Şirnex Merkezde şehir içinde gezen konvoya sevgi gösterisinde bulunan yurttaşlar, evlerinden iş yerlerinden alkış ve zafer işaretleri yaptı. Küçük çocuklar konvoy peşinden koşarken, yaşı büyük olanlar yerlerinde oynayarak sevinçlerini gösterdi. Ardından konvoy DEM Parti il binası önüne geçti. 

İl binası önünde toplanan binlerce kişi alkışlarla konvoyu karşılardı. Ellerindeki meşalelerle konvoyu karşılayan Şirnexliler, “Şirnex sizinle gurur duyuyor” sloganını attı. Ardından halaya duran yurttaşlar, sık sık alkış ve zılgıtlarla coşkularını dile getirdi. Halayların ardından belediye eşbaşkanları tanıtıldı. Eşbaşkanlar otobüsün üzerine çıktığı zaman coşku doruğa ulaştı.

‘YÜREĞİMİZ SICAK COŞKUMUZ BÜYÜK’

İlk olarak konuşan Şirnex Belediyesi Eşbaşkanı Turan Saltan, “Yüreğimiz sıcak, coşkumuz büyüktür. Burası Mesut Uysal’ın, Hacı Lokman Birlik’in şehridir. Bu seçimde belediyemizi alıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. 

Ardından konuşan DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, “Siz kararını verdiniz. Şirnex’in bugünkü coşkusu kararını ne karar verdiğin gösterdi. Bugün sadece Hacı Saltan değil 50 bin Şirnex seçmeni adaydır. Bu kent sizindir. Heyecanınız önünde saygıyla eğiliyorum. Partimiz, genç başladı genç bitirecek. Şirnex, bu güne kadar çok acı çekti. Bizim hedefimiz sadece belediyeyi almak değil özgürlüğümüz almaktır. Bizler onurlu bir yaşamı inşa edeceğiz. 31 Mart’ta dosta düşmana bu duruşumuzu göstereceğiz. Hile hurdaya başvuranlara göstereceğiz. 31 Mart özgürlüğün günü olacak. Belediyelerimize, kendimize, onurumuza sahip çıkacağız” diye konuştu. 

‘HALKIN İRADESİNİ YENEMEZSİNİZ’

Son olarak konuşan DEM Parti Şirnex Milletvekili Nevroz Uysal Aslan da, “Bütün Kurdistan’da adaylarımızın tanıtımı var. Fakat hiçbir yerde Şirnak halkından korktukları kadar hiçbir yerde korkmadılar. Yolumuzu kestiler. Kepçeyle yolu kapattılar. 31 Mart’ta onları göndereceğiz.  Şirnex valisine ve Cizîr, kayyımına söylüyoruz. Siz bu halkın iradesini yenemezsiniz” dedi. 

“Bu halk, dilini, kültürünü, toprağını ve Sayın Öcalan için özgürlük istiyor” diyen Uysal, “Seçimler gelir seçimler gider. Yüzlerce arkadaşımız seçimlerde emek veriyor. Mücadelemiz sadece bir seçim için değil. 2019 da hırsızlık yapanlar bugün de aynı şeyleri yapıyorlar. Bizlere düşen sorumluluk ise onların bu oyunlarını, hilelerini teşhir etmeliyiz. Hırsızlıkla bu halkın iradesini çalmalarına izin vermemeliyiz. 31 Mart’a zindanlardaki açlık grevi için ve özgürlük için ev ev, sokak sokak çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. 

Uysal’ın konuşması sık sık “Biji Serok Apo” sloganıyla kesildi.

Program, konuşmaların ardından sonlandı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version