Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Riha’da şüpheli kadın ölümü


RIHA – Riha’nın Curnê Reş (Hilvan) Devlet Hastanesi’nde doktor olan 26 yaşındaki Ronahi Satı, evinde şüpheli şekilde ölmüş halde bulundu.

Riha’nın Curnê Reş (Hilvan) Devlet Hastanesi’nde doktor olarak görev yapan 26 yaşındaki Ronahi Satı, evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Riha merkezde bulunan evinde hayatını kaybetmiş halde bulunan Satı’nın intihar ettiği iddia edildi. Amed nüfusuna kayıtlı olan Satı’nın cenazesi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Buradan Urfa Adli Tıp Kurumu Müdürlüğü morguna kaldırılan Satı’nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilecek.

 

İntihar ettiği belirtilen Satı’nın Ocak ayının başında istifa dilekçesini verdiği öğrenildi. 

 

TTB’DEN AÇIKLAMA

 

Türk Tabipler Birliği (TTB), Riha’da evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulunan 26 yaşındaki Dr. Ronahi Satı için yazılı açıklama yaptı. TTB’nin sanal medya hesaplarında paylaşılan açıklamada, Satı’nın çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle istifa dilekçesi verdiği belirtilerek, “Bu trajik kayıp, hekimlik mesleğinin içinde bulunduğu zorlu koşulları bir kez daha gündeme getirmektedir” denildi. 

 

‘YASTAYIZ VE İSYANDAYIZ’

 

Sağlık ortamının içinde bulunduğu zorlukların, sadece bir bireyin değil, tüm sağlık camiasının sorunu olduğunun altını çizilen açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “Dr. Ronahi Satı’nın ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ancak sadece başsağlığı dilemek yetmez, bu trajedinin bir daha yaşanmaması için adımlar atılmalıdır. Ekonomik krizle birlikte hekimlerin karşılaştığı güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi sorunlara karşı sessiz kalmamak, birlikte mücadele etmek zorundayız. Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkını aramak için tüm meslektaşlarımızı bir araya gelmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz. Hekimler, mevcut politikalar yüzünden umutsuz ve mutsuz. İnsan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Üzgünüz, yastayız ve isyandayız.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version