Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Qereçoban’da taşımalı ‘seçmen’ itirazına ret: Gereken cevabı sandıkta alacaklar


ERZIROM – Qereçoban ilçesinde taşımalı “seçmen” itirazının reddedildiğini belirten DBP Erzirom İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaş, “Bu yapılan hukuksuz uygulamalara halkımız sandıkta cevap verecektir” dedi. 

 

Erzirom’un Qerecoban (Karaçoban) ilçesinde 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP), 5 bin 417 oyla belediye yönetimini kazanırken, AKP’li aday ise 4 bin 154 oy alarak ikinci parti oldu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) güçlü olduğu ve kazanması kesin gözüyle bakılan ilçeye, 14 Mayıs seçimlerinden sonra 320 seçmen kaydırıldı. 14 Mayıs seçimlerinde 3 seçmenin olduğu Hacılar Mahallesi Gündüz Caddesi 14 numaralı yerleşim yerinde seçmen sayısı 257’ye çıktı. Yine Hacılar Mahallesi Hastane Caddesi, 13 numaralı yerleşim yerinde ise daha önce 1 seçmen kayıtlıyken, 31 Mart seçimleri için seçmen sayısının 63’e çıktığı görülüyor.

 

DBP Erzirom İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaş

 

‘POLİSLER İLÇEYE SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN GETİRİLDİ’

 

Her iki adresin de Karaçoban İlçe Emniyet Müdürlüğü binaları olduğu belirtilirken, DEM Parti Qerecoban İlçe Örgütü, İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti. Seçim kurulu ise itirazı, “seçim güvenliği ve kamu görevi” diyerek reddetti. Karaçoban İlçe Seçim Kurulu’nun ret gerekçesinde “Söz konusu itiraza ilişkin yapılan incelemede usulsüz bir taşıma olmadığı, tamamen seçimin güvenli bir şekilde tamamlanması açısından güvenlik gerekçesiyle ve tedbir maksatlı yapılmıştır. Bahsi geçen personeller Karaçabon ilçesinde görevlendirilmiştir. İlçemizde görevlendirilen personeller aynı zamanda oy verme hakkına sahip olduğu için mahalli idareler seçiminde oylarını kullanabilmeleri açısından adresleri ilçemizde bulunan emniyet ve jandarma binalarına kaydedilmiştir” denildi.  

 

İKTİDARIN ÇABASI

 

Seçmen taşınma ve itirazların reddedilmesine ilişkin konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Erzirom İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaş, verilen kararın hukuk dışı olduğunu belirtti. “AKP iktidarı neden sadece Kurdistan kentlerine seçmen taşıması yapıyor?  Kurdistan’ın her kentinde DEM Parti en önde olan bir partidir. İktidarın karşısında duran, iktidarın bütün yanlışlarını dile getiren DEM Parti’dir. İktidar Kurdistan’da bunun önüne geçmeye çalışıyor” diye konuştu.  

 

‘AKP KENDİNİ VAR ETMEYE ÇALIŞIYOR’

 

AKP’nin Kurdistan kentlerinde DEM Parti’nin önüne geçmek için büyük çaba sarf ettiğini, fakat başarısız olacağına dikkati çeken Karakaş, şöyle konuştu: “AKP kendini Kurdistan kentlerinde var etmeye çalışıyor. Fakat AKP Kurdistan’nın en ücra köşesinde bile bir tabela partisi olmaya devam edecektir. Hukuksuz bir şekilde seçmen taşıyor ve itirazlar reddediliyor. İtiraz süreci artık sona eriyor. Bu yapılan hukuksuz uygulamalara halkımız sandıkta cevap olacaktır.”

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version