Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Adem Sözüer’den ‘Can Atalay’ yorumu: Yargıtay’ın ‘yok hükmündeki’ kararı Meclis’te okundu!

Adem Sözüer: AYM ve AİHM kararlarını uygulamak hukuki bir zorunluluktur


Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) mimarları arasında yer alan ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini, “Anayasa Mahkemesi’nden sonra TBMM de kurumsal ve kavramsal olarak devre dışı bıkarılmıştır.” sözleriyle yorumladı. Sözüer, Yargıtay’ın kararının ‘yok’ hükmünde olduğunu söyledi, ortada kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan Atalay’ın vekilliğinin düşürüldüğünü belirtti.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar dün  Meclis’te okundu. Dolayısıyla Atalay’ın vekilliği resmen düşürülmüş oldu. Avukatları söz konusu kararı da AYM’ye götürecek…

Yargıtay’ın kararı yok hükmünde!

Prof. Dr. Adem Sözüer, dün yaşanan gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Şunları yazdı: “Anayasa Mahkemesinden sonra TBMM de kurumsal ve kavramsal olarak devre dışı bırakıldı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin yok hükmündeki kararı TBMM’ne bir yazı ile yollanıp bunun gereğini yap deniyor, o okunup Atalay’ın milletvekilliği düşürülüyor. Usul, yerel mahkemenin kesinleşen kararı; savcı, adalet bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle TBMM başkanlığına gönderilmesi ve Anayasanın 84/2 maddesine göre onun TBMM’de okunmasıdır. Ancak AYM’nin ihlal kararı ile ile ortada kesinleşmiş bir karar da yoktur.”

Anayasa Mahkemesinden sonra TBMM de kurumsal ve kavramsal olarak devre dışı bırakıldı👇🏼
3.Ceza Dairesinin yok hükmündeki kararı TBMM’ne bir yazı ile yollanıp bunun gereğini yap deniyor,o okunup Atalay’ın milletvekilliği düşürülüyor.
Usul👇🏼
yerel mahkemenin kesinleşen… pic.twitter.com/JlnRdkVQ0S

— Prof.Dr.Adem Sözüer https://ademsozuer.com/ (@AdemSozuer) January 30, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version