Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel: TÜİK emeklilerin cebinden para çalıyor


(Serbest Görüş) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlenen emekli buluşması programına katıldı.

Bugün Erdoğan ve Bahçeli’nin kendisi hakkında söylediklerine cevap vermeyeceğini sadece emekliler hakkında konuşacağını dile getiren Özel, çalışan emekliye ikramiye verilmemesi çabasını eleştirdi. Özel, ” bir emekli niye çalışır, işsiz evlat varsa torununa bakmak için çalışır. Üniversitede çocuğu varsa on harçlık göndermek için çalışır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlenen emekli buluşması programına katıldı. TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon üzerinden emekli zammının açıklanmasını eleştirdi ve “Kurum emeklilerin cebinden para çalıyor” dedi. Türkiye’deki emeklilerin durumunu Avrupa’dakilerle karşılaştırarak eleştiren Özel, “Emekli Hans Manavgat’a tatile gelirken, emekli Hasan manavın önünden geçmeye korkuyor” dedi.

‘DALGA GEÇECEK RAKAMLAR İLAN ETTİLER’

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin kendisi hakkında söylediklerine cevap vermeyeceğini sadece emekliler hakkında konuşacağını belirterek konuşmasına başlayan Özel, enflasyon rakamları ve emekli aylıkları üzerinden iktidarı eleştirdi:

“Bu memlekette asıl konuşulması gereken şey hayat pahalılığı, enflasyon ve onun ezdiği en başta emeklilerken, hep isterler ki başka şey konuşulsun. Bu seneyi emekli yılı ilan ettiler, emekli yılının başında emekliyle dalga geçecek rakamlar ilan ettiler. Madem emekli yılı dediniz ama gereği yapılmadı, hiç olmazsa bugün emeklilerin günü başka bir şey konuşmayacağım.”

“200 liralık koyun eti 538 liraya çıktı mı? Aksini iddia eden var mı? Dana eti yüzde 145, koyun eti yüzde 157, zeytin yağı yüzde 180 patlıcan yüzde 123 çay yüzde 90 artmış. Havucun kilosu geçen sene pazarda 9 liraymış. Şimdi 30 lira mı? 50 lira diyen var, üç kat artmış. Ama enflasyon TÜİK’e göre, ‘Tayyibi Üzmeyen İstatistik Kurumu’na göre yüzde 64 artmış. Gerçek enflasyon yüzde 127’yken TÜİK yüzde 64 olarak açıklıyor. Böyle olunca ne oluyor? Emekliye zammı TÜİK hesabına göre veriyorlar. Kurum emeklilerin cebinden para çalıyor”

‘YAZIKLAR OLSUN’

Özgür Özel, Türkiye’deki emeklilerin durumunu, Almanya’da emekli olanlarla karşılaştırarak eleştirdi: Bir emekli niye çalışır? İşsiz bir çocuk vardır da torunları için çalışır, ya da üniversitede okuyan bir evlat vardır da onun harçlığını yollayabilmek için çalışır. Hans’ın muadili emekli Hasan… Hans, Almanya’dan Manavgat’a tatile gelirken, emekli Hasan bırak Manavgat’a tatile gitmeyi parka çıkmaya, manava gitmeye korkuyor. Biri Manavgat’a gidiyor, öbürü manavın önünden geçmeye korkuyor. Bu ülkenin emeklilerine bunu yaşatanlara yazıklar olsun!

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version