Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ORTADOĞU | İran, Pakistan’ı vurdu; limitler zorlanıyor

ORTADOĞU | İran, Pakistan’ı vurdu; limitler zorlanıyor


ENSAR NUR | TR724 HABER

Devlet medyasına göre, İran Salı günü Pakistan’da militanlara ait olduğunu iddia ettiği üslere saldırı düzenledi. İslamabad’ın “İran tarafından hava sahasının sebepsiz ihlali” olarak nitelendirdiği saldırıda iki çocuk öldü.

Devlet medyasına yansıyan habere göre, İran Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan’da Sünni militan grup Jaish al-Adl’ın iki önemli üssünü hedef aldığını söyledi. İran Devrim Muhafızları’na bağlı Tasnim haber ajansı, füze ve insansız hava aracı saldırılarının Pakistan topraklarındaki iki üssü “başarıyla imha ettiğini” duyurdu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise, Çarşamba sabahı erken saatlerde yaptığı açıklamada “Pakistan’ın egemenliğinin bu şekilde ihlal edilmesi kabul edilemez ve ciddi sonuçlar doğurabilir” dedi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamada, “Pakistan her zaman terörizmin bölgedeki tüm ülkeler için ortak bir tehdit olduğunu ve koordineli hareket edilmesi gerektiğini söylemiştir. Bu tür tek taraflı eylemler iyi komşuluk ilişkilerine uygun değildir ve ikili güven ve itimadı ciddi şekilde zedeleyebilir” dedi.

İran’ın Irak, Suriye ve Pakistan’da gerçekleştirdiği saldırılar Ortadoğu’da gerilimin daha da tırmanacağı korkularını artırıyor. İran ise terörizme karşı operasyonlar yürüttüğünü ifade ediyor. İran sıklıkla Belucistan bölgesinden gelen saldırılara maruz kalıyor. İran aynı zamanda, Irak ve Suriye’de gerçekleştirdiği saldırıları, geçtiğimiz haftalarda İran’da 100’e yakın kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırının karşılığı olarak yaptığını söylüyor.

Pakistan eyaletler haritasi

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version