Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ORC’den ‘İstanbul’ anketi; seçimin sonucunu ‘açıklanacak’ aday belirleyecek!

ORC’den ‘İstanbul’ anketi; seçimin sonucunu ‘açıklanacak’ aday belirleyecek!


ORC Araştırma Ekrem İmamoğlu ve AKP’nin muhtemel adayını karşılaştırdı. Araştırmaya göre seçimin sonucunu, açıklanacak adayı görmek isteyen kararsız seçmenler belirleyecek.

AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerde en önemli önceliği İstanbul ve Ankara. Tayyip Erdoğan özellikle İstanbul için ince eleyip sık dokuyor… CHP İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile yarışacak…

AKP kulislerine göre ise iki isim öne çıkmış durumda. Biri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Diğer isim ise eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum. Halen AKP İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Murat Kurum’un adının ağırlık kazandığı belirtiliyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ocak Pazar günü başka merkezlerle birlikte İstanbul adayını da ilan edeceğini duyurmuştu.

ORC Araştırma İstanbullulara belediye başkanlığı için kime oy vereceklerini sordu. Ancak Cumhur İttifakı’nın adayı belli olmadığı için soru ‘AKP adayı’ şeklinde yöneltildi. 25 Aralık 2023 – 3 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma 5100 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirildi. Ankette kararsızların oranı dikkat çekici.

“İstanbulluların Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2’li Yarışta Oy Verme Tercihleri” başlıklı anketin sonuçları şöyle:

2024 YEREL SEÇİMLER | İSTANBUL

-İstanbullu’ların Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin 2’li Yarışta Oy Verme Tercihleri

• Ekrem İmamoğlu %40,8
• Cumhur İttifakı
(Ak Parti Adayı) %40,2
• Kararsızım
Adaylara Bağlı %19,0 pic.twitter.com/R3otx7zq51

— ORC ARAŞTIRMA (@orc_arastirma) January 5, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version