Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Orban’dan da U dönüşü: İsveç’in NATO üyeliğini destekliyoruz

Orban’dan da U dönüşü: İsveç’in NATO üyeliğini destekliyoruz


İsveç’in NATO üyeliğinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından Orban’dan da İsveç’e destek geldi. Uzun süredir İsveç’in üyeliğini Erdoğan ile beraber veto eden Macaristan Başbakanı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yapmış olduğu telefon görüşmesinden sonra U dönüşü yaptı.

Türkiye’de meclisin İsveç’in NATO’ya üyeliğini onaylamasının ardından dün Macaristan Başbakanı Victor Orban İsveçli mevkidaşının NATO üyeliği müzakereleri için Macaristan’a gelmesini istemişti. İsveç hükümeti ve Başbakanı Ulf Kristersson, Orban’ın teklifine sıcak bakmamış ve Macaristan ile pazarlık masasına oturmayacağının sinyallerini vermişti.

Just finished a phone call with @NATO Secretary General @jensstoltenberg. I reaffirmed that the Hungarian government supports the NATO-membership of #Sweden. I also stressed that we will continue to urge the Hungarian National Assembly to vote in favor of Sweden’s accession and…

— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban) January 24, 2024

Bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi yapan Orban, İsveç’in başvurusunu desteklediğini söyledi ve Macaristan parlamentosunun da mümkün olan ilk fırsatta evet diyeceğini bildirdi. X hesabından açıklama yapan Orban: “NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesini şimdi bitirdim. Macaristan hükümetinin İsveç’in NATO üyeliğini desteklediğini bir kez daha vurguladım. Ayrıca Macaristan Ulusal Meclisi’ni İsveç’in üyeliği lehinde oy kullanmaya ve onay sürecini mümkün olan ilk fırsatta tamamlamaya teşvik etmeye devam edeceğimizi belirttim.” dedi.

Good call with @PM_ViktorOrban of #Hungary. I welcome the clear support of the Prime Minister and his government for #Sweden’s #NATO membership. I look forward to the ratification as soon as parliament reconvenes.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) January 24, 2024

Jens Stoltenberg, Orban ile yaptığı telefon görüşmesine atıf yaptı ve “Başbakan ve hükümetinin İsveç’in NATO üyeliğine verdiği açık desteği memnuniyetle karşılıyorum. Parlamento yeniden toplanır toplanmaz onaylanmasını dört gözle bekliyorum.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version