Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nasrallah’tan Aruri suikastı açıklaması: Yanıt vermezsek Lübnan’ın tamamı saldırıya açık hale gelir

Nasrallah'tan Aruri suikastı açıklaması: Yanıt vermezsek Lübnan'ın tamamı saldırıya açık hale gelir


Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas’ın iki numarası Salih el Aruri’ye Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta suikast düzenlenmesi hakkında “Eğer yanıt vermezsek Lübnan’ın tamamı saldırıya açık hale gelir” dedi.

7 Ekim’den beri İsrail’e yaklaşık 670 askeri operasyon düzenlediklerini v çok sayıda İsrail tankı ile aracını imha ettiklerini söyleyen Nasrallah, düzenledikleri saldırıları “işgal altındaki Lübnan topraklarını özgürleştirmek için tarihi bir fırsat” olarak nitledi.

Nasrallah,”İsrail’in Gazze’de başarılı olması halinde bir sonraki hedefinin Lübnan’ın güneyi olacağı” uyarısında bulundu. Hizbullah lideri, kendileri ile olası bir savaşta ilk bedel ödeyeceklerin ise yerleşimciler dahil İsrail’in Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerinde yaşayanlar olacağını vurguladı.

İsrail’in bölgesel bir savaştan kaçınmak için Gazze’de ölenlerin sayısının üzerini kapattığını söyleyen Hizbullah lideri, “Irak’taki İslami direnişin de ABD varlığından kurtulmak için tarihi bir şansa sahip olduğunu” belirtti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version