Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Naci Görür’den Tunceli ve Bingöl için deprem uyarısı

Naci Görür: ‘Bu depremin gelmekte olduğunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti’


Tunceli ve Bingöl’ün ciddi risk altında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür, kentlerin deprem dirençli hale getirilmesi için kolektif bir çalışma gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Görür, Erzincan-Karlıova bölgesinde beklediği depremle ilgili yeni bir paylaşım yaptı.

Arkadaşlar, bugün Hürriyet Gazetesinde okudum. Tunceli’de güzel şeyler oluyor. Tunceli Valisi sayın Bülent Tekbıyıklıoğlu’nu tebrik ve takdir ediyorum. Tunceli ve Bingöl cidden risk altında. Yapılanlar çok yararlı ama Tunceli’yi gerçekten tam anlamıyla depreme hazırlayacak şeyler…

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) January 25, 2024

“DEPREM 7.4’E KADAR ÇIKABİLİR”

Daha önce katıldığı bir televizyon programında Yedisu Fayı’na dikkat çeken Görür, bu fayın 7.4 büyüklüğünde deprem üretebileceğini belirterek şu uyarıları yapmıştı:

“Ben belki de ilk kez söyleyeceğim burada. Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli’den kimse bahsetmiyor ama tehdit altında. Erzincan-Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1790’larde deprem üretmiş. 250 senede bir deprem üretme potansiyeli var. Günümüze yaklaşırsınız. Özellikle Pülümür’ün olduğu yer. Erzincan-Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7.4’e kadar çıkabilir.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version