Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Muhabirimiz Altıntaş serbest bırakıldı


SEMSÛR – Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan MA Muhabiri Mahmut Altıntaş, adliyeye sevk edildiği esnada kendisine saldıran polislerden de şikayetçi oldu.

 

Semsûr merkez Yeni Mahalle’de sabah saatlerinde habere gittiği esnada gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Mahmut Altıntaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

Savcılıkta ifadesi alınan Altıntaş, suçlama konusu yapılan X hesabındaki haber paylaşımlarının kendisine ait olduğunu belirtti. Altıntaş, kamuoyunu bilgilendirmek için haber yaptığını kaydetti. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Altıntaş, adliye girişinde maruz kaldığı polis saldırısını anlattı. Boynunu eğmediği için saldırıya maruz kaldığını belirten Altıntaş, “Gazetecilik mesleğim nedeniyle gözaltına alındım. Bunun için darp esnasında sadece ‘yaşasın özgür basın’ diyerek slogan attım. Ağzımı kapatarak nefes almam engelledi. Polislerden şikayetçiyim” dedi. 

 

‘SUÇ UNSURU OLUŞMADI’

 

Ardından söz alan Altıntaş’ın avukatı Dilan Güler, müvekkilinin gazeteci olduğunu, soruşturmaya konu olan paylaşımların gazetecilik kapsamında olduğunu vurguladı. Suç unsurlarının oluşmadığını dile getiren Güler, “Müvekkilim mesleğini icra ederken telefon, bilgisayar ve fotoğraf makinesi kullanıyor. El konulan teknik malzemelerin tarafımıza teslim edilmesini istiyoruz” diyerek Altıntaş’ın serbest bırakılmasını talep etti. 

 

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

 

Savcılık Altıntaş’ı adli kontrol şartı ile hakimliğe sevk etti. Hakimlik tarafından yurt dışı yasağı ve haftada iki gün imza atma şartı ile serbest bırakılan Altıntaş, hastaneye giderek darp raporu aldı. 

 

Altıntaş, adliye girişinde kendisini darp eden polisler hakkında Altınşehir Polis Karakoluna giderek şikayetçi oldu. Altıntaş, kamera görüntülerinin incelenmesi ve kendisini darp eden polislerin cezalandırılmasını talep etti. Altıntaş’ı darp eden bir polis, Altıntaş’ın da kendilerini darp ettiğini ileri sürerek Altıntaş’tan şikayetçi oldu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version