Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Muhabirimiz Altıntaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı


SEMSÛR – Kendisini darp eden polislerden şikayetçi olmak için gittiği karakolda gözaltına alınan muhabirimiz Mahmut Altıntaş, tutuklanma talebiyle sevk edildiği adliyede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Semsûr merkez Yeni Mahallede dün sabah saatlerinde habere gittiği esnada gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mahmut Altıntaş, serbest bırakıldı. Altıntaş dün Emniyet işlemleri bittikten sonra Adıyaman Adliyesi’ne sevk edildiği esnada, adliye girişinde başının eğilmesine karşı çıktığı için 5 polisin saldırısına maruz kalmıştı. “Örgüt propagandası” iddiası ile gözaltına alınan Altıntaş, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıktan sonra dün akşam kendisini darp eden polislerden şikayetçi olmak için gittiği karakolda tekrar gözaltına alınmıştı.

“Polise mukavemet” ettiği gerekçesi ile dün gece nezarette gözaltında tutulan Altıntaş, emniyet işlemlerinin bitmesi ile Adıyaman Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık Altıntaş’ı “Polise mukavemet” gerekçesi ile tutuklama talebiyle Adıyaman 2. Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

‘YARGILANMASI GEREKEN POLİSLER’

Hakimlikte maruz kaldığı İşkenceyi anlatan Altıntaş, adliye önünde başlayan darbın koridorda devam ettiğini söyledi. Altıntaş’ın avukatı Dilan Güler, darp eden polisler ile ilgili bir soruşturma açılmadığına değinerek, yargılanması gereken kişilerin polisler olduğunu kaydetti. Altıntaş’ın avukatı Ergün Yanığ ise tutuklama talebini karşılayan bir suç vasfını olmadığını belirterek müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi.

‘MESLEĞİMİZİ İCRA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklama talebinin reddine, Altıntaş’ın haftada iki gün imza atma şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. Serbest kalan Altıntaş’ı adliye binası önünde meslektaşları ve sevenleri alkışlar ile karşıladı. Başını eğmediği için gözaltına alındığını belirten Altıntaş, “Başımı eğmedim ve darp edildim. Sebest kaldıktan sonra tekrar gözaltına alındım ve dün nezarette tutuldum. Tutuklama talebi ile sevk edildim. Baştan sona bir hukuksuzluk söz konusudur. Gazetecilik mesleğimi icra ettiğim eşyalara el konuldu. Elimizden her şeyimizi de alsalar mesleğimizi icra etmeye devam edeceğiz. Bir kalem ve defter ile çalışırız” diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version