Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meteoroloji’den 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji’den İstanbul ve İzmir dahil 17 şehre fırtına uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 19 Ocak hava durumu raporunda 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Yağışların Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova’da kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise kuzey, iç ve doğu bölgelerde artmaya devam etmesi, yurt genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur haric), İç Anadolu (Konya, Aksaray ve Karaman haric),Batı ve Orta Karadeniz, Güney Doğu Anadolu’nun batısı ile Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege’de gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İstanbul, Balıkesir’in batı ilçeleri, Antalya’nın doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay’ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version