Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Marmarislilerden, belediyenin ihalelerine tepki


MUĞLA – Marmaris Belediyesi’nin Aralık ayında yaptığı ihaleler ile belediye taşınmazlarını kiralamasına tepki gösteren Marmarisli yurttaşlar, toplumsal çıkar için belediyelerin şeffaf ve halka hesap veren mekanizmalarını işletmesi gerektiğini vurguladı. 

 

Marmaris Kent Konseyi ve Ekoloji Mücadele Konseyi, Muğla Marmaris’te belediyenin yaptığı usulsüz ihalelere karşı belediye önünde açıklama yaptı. “Kamu yararı kişisel faydayı döver”, “Halk geldi”, “Halkın malına göz koyma” ve “Halkı yok mu sandın” dövizlerinin taşındığı açıklamaya çok sayıda yurttaş katıldı. 

 

Açıklamada konuşan Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin “Demokrasi istemi seçim zamanları halkı kandırmak veya demokratmış gibi görünmenin aracı olamaz. Ülke yönetiminde tek adam anlayışına karşı gelip yereldeki uygulamalarla ona rahmet okutmak, ne siyasete ne halka ne de kente fayda sağlar. Bu inşaat özelinde diğer prestij projeleri ve belediyenin bazı uygulamaları için seçim zamanı verilen sözlerin yerine getirilmemesinin utancını ve sorumluluğunu yok saymadan iki yanlışı temel alarak tartışmak gerekiyor” dedi. 

 

‘DAVA AÇTIK’

 

Belediyenin görev süresinin dolmasına 3 ay kala 25 yılı ipotek altına alacak bir ihale yapmasının etik dışı olduğunu söyleyen Beytekin, “Buradaki sorun ihale miktarının azlığı değildir ki o peşkeşin ispatıdır. Sorun tüm yaşayanları ilgilendiren bir konuda bu güne kadar gerçekleşen tüm tepkilere rağmen, hala ve ısrarla halkı kale almamak, halkın yerel yönetimlere katılma kültürünü, talebini yok saymaktır. Buradaki sorun yerel seçime günler kala yangından mal kaçırırcasına kendi partisinden olsun veya olmasın, gelecek 5 dönem belediye başkanının iradesine ipotek koyma vurdumduymazlığıdır. Kamu yararı olmaması sebebiyle projelerin iptal edilmesi gerektiği görüşümüzü iletmiştik. Ocak ayı itibari ile de 2 avukatımız hukuki süreci başlatmış ve iptal davalarını açmıştır. Önümüzdeki günlerde hep birlikte nasıl sonuçlanacağını göreceğiz” diye belirtti.

 

Demokratik bir kente ve yaşama sahip olabilmek için halkın yönetime katılmasını sağlayan mekanizmaların işletilmesi gerektiğini belirten Beytekin, “Yaşadığımız kentin kaybedeni değil hep birlikte kazananı olmak için, her siyaset kendi çürük elmasını çöpe atmak ve iyi ahlakı korumak zorundadır” diye konuştu.

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version