Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey ve Doğu Suriye’de saldırılara karşı direniş çağrısı


HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları protesto eden Cizîr halkı, saldırılara karşı birlik, direniş ve devrim kazanımlarının korunması çağrısında bulundu.

 

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Cizîr kentinin birçok ilçesinde, Türkiye’nin bölgeye yönelik saldırıları protesto edildi. 

 

DÊRIK

 

Dêrik Halk İnisiyatifi, Koçerat Bölgesi’ndeki Girzîrê İstasyonu önünde çadır eylemi başlattı. Eyleme sivil toplum örgütleri ve hizmet kurumlarının üyeleri ile onlarca yurttaş katıldı. Eylemde konuşan Dêrik Meclisi Eş Başkanı Mehmûd Kalê, saldırıların halkın durumunu daha da kötüleştirdiğini ve bununla yurttaşların zorla yerinden edilmek istendiğini söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çizgisinde mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Kalê, “Bedeli ne olursa olsun topraklarımızdan ve tarihimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

GIRKÊ LEGÊ

 

Girkê Legê ilçesindeki yurttaşlar, Rimêlan beldesindeki kültür merkezi önünde açtıkları çadırda eylem düzenledi. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Girkê Legê İlçe Meclisi üyesi Esma Mûrad, Kuzey ve Doğu Suriye bölgesindeki yurttaşların topraklarına olan bağlılığına dikkat çekti. Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihemed Cemîl ise, “Teslim olmayacağız. Zafer bizim olacak” şeklinde konuştu. 

 

ÇILAXA

 

Aynı kapsamda Çilaxa ilçe halkı da, elektrik kurumu binası önünde çadır açtı. Eylemde konuşan PYD üyesi Sirûr Şetê, “İşgalci Türk devleti bu saldırılarla bizi yok etmek istiyor. Bu saldırılara karşı devrimci halk savaşı çizgisindeki mücadele ısrarımızı artıyor” dedi. Çilaxa Şehit Aileleri Meclisi üyesi Elî Kêrê de uluslararası toplumun tutumuna ilişkin konuştu. Şehit Nesrîn Mihemed Komünü üyesi ise Abdullah Öcalan’ın perspektiflerine göre mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

 

TIRESPIYÊ

 

Tirbespiyê ilçesinde, Halk Belediyesi önünde bir eylem düzenlendi. Eylem boyunca “Türk işgaline hayır” ve “Berxwedan jiyan e” sloganları atıldı. Eylemde konuşan Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden Mihemed Zekî Îbrahîm, saldırılarla halka soykırım uygulamak istediğini söyledi. Îbrahîm, uluslararası toplumun saldırılar karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.

 

QAMIŞLO

 

Qamişlo’da Halk İnisiyatifi tarafından Sînaa Mahallesi’ndeki fırın önünde çadır kuruldu. Kuzey ve Doğu Suriye halkının işgal saldırılarına karşı göstermiş olduğu direnişi selamlayan İnisiyatif üyesi Silêman Ereb, “Kendimizi savunmak için hiç kimseye sığınmayacağız, altyapının hedef alınmasıyla irademizi kıramazlar” dedi. Ardından konuşan Kongra Star üyesi Şemsîxan Gulo, saldırıların iradelerini kıramayacağını belirterek, “Kadınların öncülüğünde ve Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle kanımızın son damlasına kadar soykırım saldırılarına karşı duracağız ve hainlerden hesap soracağız” diye konuştu.

 

AMÛDÊ

 

Amûdê ilçesinde de Özgür Kadın Meydanı’nda çadır açıldı. İlçe ve ilçeye bağlı beldelerdeki yurttaşlar, kurum ve meclis üyeleri çadır eylemine katıldı. Burada konuşan Cizîr Kanotnu Aydınlar Birliği üyesi Mele Newaf, saldırılara karşı birlik, direniş ve devrim kazanımlarının korunması çağrısında bulundu.

 

TIL HEMÎS

 

Til Hemîs ilçesinde, yürüyüş düzenlendi. Sewamî Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, ilçenin kuzey girişine kadar devam etti. Burada konuşan PYD üyesi Ebduselam Casim, Türkiye’den hesap sorulmasını istedi. Kongra Star Til Hemîs Koordinasyonu yöneticisi Fereh Şiwêş ise “İşgalciler, saldırılarla halkın iradesini ve özgürlüğü sağlayacak olan umutlarını kırmak istiyor. Ancak amacına ulaşamayacak. Çünkü mücadelemiz her zaman sürecek” diye konuştu.

 

TIL KOÇER

 

Til Koçer ilçesinde de saldırılara karşı bir yürüyüş düzenlendi. Dele Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, “Berxwedan jiyan e” sloganlarıyla Halk Belediyesi binasına kadar devam etti. Burada bir dakikalık saygı duruşunun ardında konuşan PYD üyesi Zahid El Eswed, zafer kazanılana kadar Türkiye’ye karşı eylemlerin süreceğini söyledi. Kongra Star üyesi Delal Şiblî, saldırılara karşı mücadeleyi güçlendirme çağrısında bulundu.

Eylem, “Berxwedan jiyan e” sloganlarıyla sona erdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version