Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kesinleşti; CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu

Kesinleşti; CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu


CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karşıyaka Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. İzmir’in ilçe belediyelerinde de adaylar kesinleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, bugün saat 18.00’de İzmir adayını belirlemek için toplandı. Son günlerde Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın adı ön plana çıkmıştı. Tugay, bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısı öncesi de CHP genel merkezine geldi. İlerleyen saatlerde CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Cemil Tugay’ın adının kararlaştırıldığı bildirildi.

Cemil Tugay’dan ilk mesaj: Heyacanlıyız, hazırız!

Adaylığının açıklanmasının ardından Cemil Tugay’dan ilk açıklama geldi. Tugay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: “Değerli İzmirliler, Gözbebeğimiz İzmir’in daha parlak bir geleceğe sahip olması için yola çıkıyoruz. Bugün buradan tüm İzmirlilere, İzmir’de yaşayan herkes için, hiç durmadan çalışacağımızın sözünü vermek istiyorum. Sorunlara kalıcı çözümler üretecek, İzmir’i geleceğe taşıyacak ve çok çalışacağız. Gururluyuz, heyecanlıyız ve hazırız. Şimdi hep birlikte, İzmir için daha ileriye!”

Değerli İzmirliler,

Gözbebeğimiz İzmir’in daha parlak bir geleceğe sahip olması için yola çıkıyoruz. Bugün buradan tüm İzmirlilere, İzmir’de yaşayan herkes için, hiç durmadan çalışacağımızın sözünü vermek istiyorum. Sorunlara kalıcı çözümler üretecek, İzmir’i geleceğe taşıyacak… pic.twitter.com/jP5Ld1cW4O

— Dr. Cemil Tugay (@drcemiltugay) January 29, 2024

 

Mehmet Cengiz’in ‘adamı’ iddiası

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Tugay’ın adaylığıyla ilgili iddialar gündeme gelince sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tugay’ın, 5’li çetenin üyelerinden Mehmet Cengiz’in ‘adamı’ olduğunu savundu.

CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerin partiden uzaklaştırıldığını iddia eden Erdem, “Maalesef, tüm diplomatik iletişim başarısız olduğu için; kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur. Bu gece, CHP İzmir Belediye Başkan adayı belirlenmektedir. Tunç Soyer, eşi benzeri görülmemiş bir biçimde harcanmak üzeredir. Sayın Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba’nın, aynı zamanda kimilerine göre ‘iş insanı’, bize göre ‘5’li çete’ olan Mehmet Cengiz’in adayı olan Cemil Tugay şu dakikalarda ‘kesin olarak’ adaylaşmak üzeredir. Bu kişi, 5’li çetenin karşısında duran Tunç Soyer gibileri karşısında nasıl aday olmaktadır? Tunç Soyer, Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi; Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır. İzmir’i ya CHP alacak, ya Mehmet Cengiz alacak.” dedi.

Cemil Tugay’la ilgili belgeleri olduğunu da söyleyen Erdem, “Mehmet Cengiz meselesini inkar ederseniz. Canınıza okurum. Belge paylaşırım” ifadelerini kullandı.

Mahir Başarır: İftiranın hesabı sorulur

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise, KRT TV’ye yaptığı açıklamada Erdem’in iddialarını yalanladı. Tugay’la ilgili suçlamaların “iftira” olduğunu söyleyen Başarır, “Bunun üzerinden bir parti üyesi iftira atarsa gereken yapılır. Ben Cemil Bey’i tanırım. Dünyanın en namuslu insanlarından biridir. Mal varlığında bir artış varsa karşımıza gelsinler. Herkes her adayı destekleyebilirler. Ama aday desteklenirken başkalarına iftira atılmaz. Eğer birilerine iftira atılıyorsa yeri ve zamanı geldiğinde hesap sorulur.” dedi.

MYK toplantısından geçen ve PM’ye sunulan ilçe belediye başkan adayların ise şu şekilde:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version