Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karim Benzema, Fransa İçişleri Bakanına hakaret davası açtı

Karim Benzema, Fransa İçişleri Bakanına hakaret davası açtı


Fransız futbol yıldızı Karim Benzema, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin hakkında hakaret davası açtı. Gerald Darmanin, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarının ardından eski Fransa milli takım oyuncusunu Müslüman Kardeşler ile bağlantıları olmakla suçlamıştı.

2022 yılında Ballon d’Or ödülünü kazanan Karim Benzema, 7 Ekim’deki Hamas saldırılarının ardından İsrail tarafından bombalanan Gazze halkına destek vermiş bunun üzerine Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Benzema’nın Mısır kökenli İslamcı bir grup olan “Müslüman Kardeşler ile kötü şöhretli bir bağlantısı olduğunu” iddia etmişti.

Bir Fransız kanalına konuşan bakan, “Benzema’nın Müslüman Kardeşler ile bağlantısı olduğu biliniyor, bunu hepimiz biliyoruz” demiş fakat iddialarını destekleyecek bir kanıt sunmamıştı. Bakan daha sonra yaptığı açıklamada Benzema ile bir probleminin olmadığını ancak futbolcunun Hamas saldırısında öldürülen İsraillileri ya da Ekim ayında eski bir öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Fransız öğretmeni destekleyen bir tweet atmamasının şaşırtıcı olduğunu söylemişti. Gerald Darmanin, Abu Dhabi’ye yaptığı bir ziyarette de “Kendisine, İslamcı terörizm yüzünden ölen öğretmen için tweet atması çağrısında bulundum ama bunu yapmadı” demişti. Darmanin ayrıca Benzema’nın Fransa milli takımı için oynarken Fransa milli marşını söylemeyi reddetmesine de dikkat çekmişti.

Benzema’nın avukatı Hugues Vigier, ünlü futbolcunun onurunu ve itibarını zedelediği gerekçesiyle Gerald Darmanin hakkında hakaret davası açtı. AFP, Müslüman futbolcu Karim Benzema’nın ise Müslüman Kardeşler örgütüyle ya da bu örgüte üye olduğunu iddia eden herhangi biriyle en ufak bir bağlantısının olmadığını söylediğini aktardı. Şikayet dilekçesinde Benzema ayrıca ünü sebebi ile politik oyunlara alet edildiğini iddia ediyor.

Avukat Vigier, Fransız haber kanalı RTL’ye yaptığı açıklamada futbolcunun siyasi sömürü kurbanı olduğunu dile getirdi ve içişleri bakanını da Fransa’da toplumu bölen açıklamalar yapmakla suçladı.

Gerald Darmanin’in hala görevde olan bir hükümet yetkilisi olması sebebiyle Benzema’nın şikayet Fransa Adalet Divanı’na iletildi.

Müslüman Kardeşler, aralarında Suudi Arabistan’ın da bulunduğu birçok ülke tarafından terör örgütü olarak tanınıyor. Fransız Bakanın Müslüman Kardeşler ile bağlantılı olmakla suçladığı Benzema, 2023 yaz transfer döneminde Real Madrid’den ayrılarak Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad’a transfer olmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version