Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamer Genç ölümünün 8’inci yıldönümünde mezarı başında anılıyor

Kamer Genç ölümünün 8'inci yıldönümünde mezarı başında anılıyor



CHP eski Tunceli milletvekili Kamer Genç, hayatını kaybetmesinin 8’inci yıl dönümünde anılıyor.

Anma etkinliğine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılıyor.

Özel, anma töreni öncesinde Kamer Genç ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Zaman hep onu haklı çıkardı” demişti.

Kamer Genç’i anma töreninde söz alan Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Büyük bir heyecan içindeyim. Büyük bir gurur içindeyim. 2016 yılının Ocak ayında bugün sevgili Veli Ağbaba ve Nurettin Demir’le her ikisi yine iki yanımda. Kamer Ağabeyimize verdiğimiz sözü yerine getirmek üzere, iki metrelik karın arasında buraya ulaşarak, kendisini söz verdiğimiz gibi ellerimizle yerine teslim etmiştik. O günden sonra, bugün 8’inci kez aynı tarihte aynı günde buradayız ve hangi makamda, hangi görevde olacak olursak olalım, yine kendisinin ölüm yıldönümünde Allah sağlık verdikçe burada olacağız.

Ben bugün partimin en yeni kaydolmuş üyesinden, en kıdemli 100 yaşındaki üyemize kadar hepsinin gönülden, Kamer Genç’in ailesine bir kez daha taziyelerini, iyi dileklerini iletmek ve tarih önünde en haklımız Kamer Genç’in mezarı başından Türkiye’ye seslenmek üzere buradayım.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinin Ramazan köyünde keçi güden bir çocuğun cumhuriyetin imkanlarııyla gelip hakim olduğu, savcı olduğu, hukuk fakültesini bitirdiği sonra Anayasa yapılırken orada olduğu, Cumhuriyet’in verdiği görevle o darbe Anayasasına hayır oyu veren tek kişi olduğu. Sonra defalarca tekrar milletvekili olduğu ve sözünü sakınmadığı ama görevini bildiği yani nasıl, vatana bağlı, millete bağlı, bayrağa bağlı… Bu dağlarda onun hakkında ölüm emirleri verildiğinde bile bir adım geri atmadı.

Biz CHP milletvekilleri olarak, kişisel olarak geri adım atabiliriz, korkarız susarız, ama CHP milletvekilleri söyleyeceği sözden bir santim geri atamazlar eğilemezler. Kamer Genç kişisel olarak dünyanın en cesur insanı değildi ama dünyanın en cesur insanlarının yaşadığı bu coğrafyanın vekili olarak hepimizin en cesuruydu. 300 kişi üstüne yürürdü bir kelime geri almazdı. Yine yeniden çıkar aynı bildiğini yeniden söylerdi.

Kaynak: Gerçek Gündem

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version