Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadınlar Kışanak için Sincan’da: Mücadelesi bizim mücadelemizdir


ANKARA– Kobanê Davasına verilen öğlen arasında açıklama yapan kadınlar, Kürt siyasetçi Gültan Kışanak’ın mücadelesinin kendi mücadeleleri olduğunu belirtti. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Partili milletvekilleri, EMEP Milletvekilli Sevda Karaca, Barış Anneleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) yöneticileri, Kobanê Davası’nda bugün savunma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak için Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

‘KADINLARIN MÜCADELESİ BİZİM MÜCADELEMİZDİR’

 

Açıklamada ilk olarak konuşan avukat Gülyeter Aktepe, Türkiye’nin her yerinde Sincan Cezaevi Kampüsü’ne gelen feministler ve kadınlar olarak Kışanak’ın yanında olduklarını söyledi. Aktepe, Gültan Kışanak’ın 8 Mart, 25 Kasım eylemlerine katılmasından kaynaklı da yargılandığını aktararak, “Erkek şiddetine karşı mücadele eden, yargılanan kadınların mücadelesi bizim mücadelemizdir. Erkek yargı, kadın katilleri yargılamazken, Gültan gibi bu alanda mücadelesini sürdüren kadınları yargılıyor” dedi.

 

‘KIŞANAK KÜRT HAREKETİNİN ÖNEMLİ ÖZNELERİNDEN’

 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise Kışanak’ın savunmasında, faşist diktatörlüğün koltuk değneği haline gelen yargının kendisini yargıladığını belirterek, “Kobanê Davası’nın bir hukuk davası olmadığını her zaman ifade ettik. Bugün Gültan Kışanak asıl savunmasına başlayamadı. Bugün Gültan Kışanak bir kez daha ifade etti; ortaçağ engizisyon mahkemelerini aratmayan bir duruşma salonu ve heyet var. Doğrudan saraydan beslenen ve sorduğu soruların dayanaklarının dosyada olmadığını farkında bile olmayan mahkeme heyeti ile karşı karşıyayız” dedi. 

 

‘KARİYERİMİZİ SİZİN SALTANATINIZI YIKARAK YAPACAĞIZ’

 

Gültan Kışanak’ın, 8 Mart’tan, 25 Kasım’dan kadınlarla yaptığı eylemlerden 37 kez müebbet ile yargılandığını hatırlatan Hatimoğulları, şöyle konuştu: “Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Krallıklarda bile yönetilen ülkelerde böyle hukuksuzluklara az tanıklık edilir ama 21 yüzyılda, sözde hukuk devletini iddia eden Türkiye’deki yargı sistemi engizisyon yaşatıyor bize. Gültan Kışanak bir Kürt kadınıdır, Kürt hareketinin önemli öznelerinden birisidir. Gültan Kışanak, Kürt halk mücadelesinin içerisinde; erkek egemen anlayışa izin vermeyen, siyasette kadının eşit ve özgür yürütülmesini savunan bir kadındır. Gültan Kışanak’ın dediği gibi, ‘biz kadınlar en büyük kariyerimizi sizin saltanatınızı yıkarak yapacağız’ dedi. Evet biz kadınlar, en büyük kariyerimizi faşist saltanatını yıkarak yapacağız.”

 

Açıklama, “Jin Jiyan Azadî” sloganları ile sona erdi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version