Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadın doğum polikliniğine giden tutuklu hastalara, ‘kelepçeli’ muayene işkencesi

Kadın doğum polikliniğine giden tutuklu hastalara, ‘kelepçeli’ muayene işkencesi


İnsan hakları savunucusu ve DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bünyan’da kadın doğum polikiliğinde yaşanan ‘kelepçeli’ muayene rezaletini anlattı. Özellikle kadın doğum uzmanının bunu yaptığını ve bu konuda çok sayıda şikayet aldığını anlatan Gergerlioğlu, söz konusu doktorun hastalara önce ‘hangi suçtan tutuklu olduğunu’ sorduğunu söyledi. Gergerlioğlu, “Ya sen nasıl doktor oldun? Hastaların suç grubunu neden soruyorsun? Kelepçeni açtırmam diyor hastaya! Ben bunu müdür beye de savcı beye de anlattım! Hiç kimse kabul edemiyor ama bunlar yaşanıyor. @saglikbakanligi Bakanı @drfahrettinkoca Fahrettin Koca sen ne güne duruyorsun? @kayserivaliligi Valisi, Bünyan Kaymakamı, Sağlık İl ve İlçe Müdürlükleri… Bu işkenceye bir dur diyecek birisi yok mu ya?” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Kayseri’de cezaevlerini ziyaret ettiğini belirten Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te yaptığı basın toplantısında ise şunları söyledi:

Ben bunu Müdür beye de savcı beye de anlattım! Hiç kimse kabul edemiyor ama bunlar yaşanıyor. @saglikbakanligi Bakanı @drfahrettinkoca sen ne güne duruyorsun? @kayserivaliligi Valisi, Bünyan Kaymakamı, Sağlık İl ve İlçe Müdürlükleri bu işkenceye bir dur diyecek birisi yok mu ya? pic.twitter.com/s25sIWlq2X

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) January 14, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version