Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsviçre ve Almanya’da eylem: Kuzey ve Doğu Suriye hava sahası Türkiye’ye kapatılsın


HABER MERKEZİ – Almanya ve İsviçre’de yapılan eylemlerde saldırılara karşı uluslararası kurumlara sorumluluk alma ve Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının Türkiye’ye kapatılması çağrısı yapıldı. 

 

İsviçre ve Almanya kentlerinde, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları protesto edilerek uluslararası kurumlara çağrı yapıltı. 

 

İSVİÇRE

 

İsviçre’nin Lozan kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türkiye’nin saldırılarının bir an önce durdurulması çağrısıyla eylem düzenledi. St Laurent meydanında yapılan eyleme, Lozan İşçi Partisi (POP) ile Sosyalist Parti (SP) temsilcileri de destek verdi.

 

Eylemde konuşan Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hatice Kandal, Türkiye’nin sivil yaşam alanlarını hedef aldığını belirterek, uluslararası kurum ve devletlere biran önce bu saldırıların durdurulması çağrısı yaptı. Kandal, bu saldırıların insanlık ve savaş suçu kapsamında ele alınması gerektiğine vurgu yaparak, uluslararası kamuoyuna duyarlık çağrısında bulundu.

 

‘KÜRTLERİN MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ’

 

Ardından POP Lozan Başkanı Julien Schwab Kürt halkıyla dayanışma içinde olduklarını, saldırılara karşı Kürt halkının mücadelesinin yanında olduklarını ifade etti. Schwab, “Son dönemde Türk hava kuvvetlerinin Kürt halkının yaşam alanlarına yaptığı bombalamaların ardından size şunu söylemek istiyorum, Kürt halkı bir kez daha kabul edilemez bir şekilde Türk hükümeti tarafından bombalanıyor. BM tarafından tanınan insan hakları bize görevimizi, yani insanların kendi kaderini tayin hakkını her yerde ve sonsuza kadar desteklemek olduğunu hatırlatıyor. Kürdistan’da siyasi çözüm olmadan barış olamaz. POP, başta Kürt yoldaşlarımız olmak üzere dünyanın her yerindeki yoldaşlarımızı barış ve demokrasi mücadelesinde destekliyor” ifadelerini kullandı.

 

Düzenlenen eylem sonrası kurulan stantta PKK Lideri Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere başlatılan “100 Bin Kart” kapsamında kartlar imzalandı.

 

ALMANYA

 

Almanya’nın Freiburg  ve Kiel kentlerinde de eylemler düzenlendi. Kiel’in kent merkezindeki Europlatz’da meydanında eyleme Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen eyleme gençler ve kadınların katılımı yoğunluktaydı. Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının Türkiye’ye kapatılması talep edilen eylemde, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları atıldı.

 

Freiburg’in Synagoge meydanında düzenlenen eylemde Kuzey ve Doğu Suriye’deki saldırılara ilişkin hazırlanan bildiri okundu. Eylem, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Köln’de düzenlenecek büyük eyleme katılım çağrısıyla sona erdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version