Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İşte belgesi; Alper Gezeravcı, ‘ahlak dışı hareketleri’ gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilmiş

İşte belgesi; Alper Gezeravcı, ‘ahlak dışı hareketleri’ gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilmiş


Türkiye’nin ilk astronotu Albay Alper Gezeravcı’nın, 2012 yılında Hizmet Hareketi’nin ‘kumpası’ sonrası İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasına dahil edilerek TSK’dan atıldığı iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı. Gezeravcı, ‘TSK’nın itibarını sarsacak şekilde ahlak dışı hareketlerde bulunduğu’ gerekçsiyle üçlü kararnameyle ihraç edilmiş. Ayrıca Gezeravcı’nın askeri casusluk soruşturmasında adı bile geçmiyor…

Alper Gezeravcı’nın sosyal medyada da yayınlanan idari soruşturma erakında, ihraç gerekçesi olarak ‘ileride evlilik amacı güdülmeksizin bir çok kadınla cinsel ilişki yaşaması’ gösteriliyor. Belgeye göre Gezeravcı da ifadelerinde evli kadınlarla ilişki yaşadığını itiraf ediyor. İhraç hakim Albay Cemil Çiçek, konuyla ilgili paylaşımında şu fadeler kullanlıyor:

Uzaya gidecek Alper Gezeravcı askeri casusluk sanığı mı? İlgili haberlerde hem yanlışlıklar hem de saptırmalar var.

1. Bu kişi hakkında yapılan bir idari soruşturma sonrasında düzenlenen “ayırma sicili” üzerine sıralı amirlerince ve sonrasında MSB, Başbakan ve Cumhurbaşkanı imzasıyla/onayıyla 2012 yılında TSK’dan ihraç edilmiş.

2. Kişiye kumpas kurulmamış, tamamen vermiş olduğu ifade dikkate alınmış ve ifadesinde belirttiği hususlar gerekçe gösterilmiş. Hakkında AYİM tarafından verilen kararın atılmayla ilgili maddi vakasının olduğu bölümü aşağıda.

UZAYA GİDECEK Alb. ALPER GEZERAVCI ASKERİ CASUSULUK SANIĞI MI?

İlgili haberlerde hem yanlışlıklar hem de saptırmalar var.

1. Bu kişi hakkında yapılan bir idari soruşturma sonrasında düzenlenen “ayırma sicili” üzerine sıralı amirlerince ve sonrasında MSB, Başbakan ve… pic.twitter.com/R1TVrb0hIJ

— Hakim Albay Dr. Cemil Çelik (@DrCemilCelik_25) January 18, 2024

Alper Gezeravcı, dönüşte sizi sopayla kovalar!

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version