Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’den Batı Şeria’da hastane baskını: 3 ölü

İsrail’den Batı Şeria’da hastane baskını: 3 ölü


Kadın ve sağlık görevlisi kılığına giren İsrail askerleri Batı Şeria’daki İbn Sina hastanesinde üç kişiyi Hamas militanı olduğu iddiasıyla öldürdü. Filistin sağlık bakanlığı baskını kınarken uluslararası toplumu İsrail ordusuna hastanelere yönelik bu tür operasyonları durdurması için baskı yapmaya çağırdı.

Hastane yönetimi herhangi bir çatışma yaşanmadığını ve üç kişinin İsrail güçleri tarafından hedef gözetilerek öldürüldüğünü söyledi. İsraillilerin baskın sırasında doktorlara, hemşirelere ve hastane güvenliğine saldırdığı iddia edildi.

İsrail ordusu militanların hastaneyi saklanma yeri olarak kullandıklarını açıkladı. Baskında hedef alınanlardan birinin, planlı bir saldırı için  silah ve mühimmat aktardığı öne sürüldü. Ordu bu iddiayı destekleyen bir kanıt sunmadı.

İsrail ordusu, operasyonda öldürülen 27 yaşındaki Muhammed Cemalneh’in yeni bir saldırı planladığını iddia etti. Öldürülen diğer iki kişinin ise kardeş oldukları, saldırılara katıldıkları ve hastanede gizlendikleri öne sürüldü.

Hastane sözcüsü Tawfiq al-Shobaki yaşananların bir ilk olduğunu, daha önce hastanede tutuklama ve saldırıların olduğunu ama ilk kez bir suikastin gerçekleştiğini söyledi. Sözcü, saldırıda öldürülen kardeşlerden birinin Ekim ayından bu yana hastanede hemipleji ya da kısmi felç hastası olarak tedavi gördüğünü dile getirdi.

Hamas öldürülen üç kişinin örgüt ile bağlantısını kabul ederken  operasyonu “korkakça bir suikast” olarak nitelendirdi.

Filistin sağlık bakanlığına göre, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 380’den fazla Filistinli öldürüldü. İsrail ordusu son dört ay içinde Batı Şeria’da yaklaşık 3.000 Filistinliyi tutukladığını açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version