Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İSRAİL | Milletvekilinden soykırım çağrısı: ‘Gazzelilerin yok edilmesi gerektiği herkes için açık’

İSRAİL | Milletvekilinden soykırım çağrısı: ‘Gazzelilerin yok edilmesi gerektiği herkes için açık’


ENSAR NUR | TR724 HABER

Başbakan Benjamin Netanyahu’nun Likud partisinden İsrailli milletvekili Moşe Saada, Gazzelilerin “yok edilmesine” yönelik son zamanlarda yapılan yaygın çağrıların aşırı sağcıların haklı olduğunu teyit ettiğini söyledi.

Haaretz’te yer alan habere göre, Netanyahu yanlısı Kanal 14’e verdiği röportajda Saada, “Kibbutzim’de bile ‘onları yok edin’ diyorlar. Benimle siyasi konularda mücadele eden savcılıktaki arkadaşlarım bana ‘Moşe, tüm Gazzelilerin yok edilmesi gerektiği açık’ diyorlar ve bunlar daha önce hiç duymadığım ifadeler. Bu da sağ kanadın tıpkı Filistin meselesinde olduğu gibi haklı olduğunu kanıtlıyor,” dedi.

GÜNEY AFRİKA, İSRAİL’İ ULUSLARARASI ADALET DİVANI’NA ŞİKAYET ETTİ

Saada’nın yorumları Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’na İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı sürdürdüğü saldırılarda Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğine dair acil bir karar çıkarılması için yaptığı başvurunun ardından geldi.

Güney Afrika’nın dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’dan Miras Bakanı Amichai Eliyahu’ya kadar üst düzey İsrailli yetkililerin, İsrail’in Gazze’de soykırım yapma niyetinde olduğunu kanıtlayan açıklamaları yer alıyor.

Kasım ayında Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Otzma Yehudit partisinin bir üyesi olan aşırı sağcı Eliyahu, Gazze Şeridi’ne nükleer silah atmanın “bir seçenek” olduğunu söylemişti.

İsrail’in İngiltere Büyükelçisi de yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, Hamas’ın askeri altyapısını çökertmek için Gazze’deki “her okulu, her camiyi” yerle bir etmekten başka bir çözüm olmadığını dile getirmişti.

Uluslararası hukuk ve insan hakları uzmanı Avukat Michael Sfard, üst düzey İsrailli kolluk kuvvetlerini, üst düzey İsrailli siyasetçilerin aşırı açıklamalarına karşı harekete geçmemekle suçladı. Sfard, yargının ve kolluk kuvvetlerinin bu açıklamalar karşısında çekimser kalmasının sadece ahlak dışı değil, aynı zamanda yasadışı olduğunu söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version