Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İSRAİL-HAMAS | Gazze’de bir günde 24 İsrail askeri öldü, Netanyahu’ya baskılar artıyor

İSRAİL-HAMAS | Gazze’de bir günde 24 İsrail askeri öldü, Netanyahu’ya baskılar artıyor


ENSAR NUR | TR724 HABER

İsrail ordusu basın sözcüsü Daniel Hagari, Pazartesi günü 24 İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. Gazze’de kara harekâtının başlamasından bu yana İsrail güçleri için en ölümcül gün oldu.

Khan Younis şehrinde hastaneleri hedef alan İsrail ordusu, gece boyunca 50 Filistinlinin ölümüne neden oldu. Hastanelerin etrafında askeri hareketlilik olduğu için yaralılara gerekli müdahaleler yapılamadı.

İsrail, Hamas militanlarının daha önce benzeri görülmemiş bir saldırıda çoğu sivil 1,300 kişiyi öldürmesi ve yaklaşık 240 kişiyi rehin almasının ardından Hamas’ı yok etmek amacıyla savaşı başlattı.

Hamas tarafından yönetilen sağlık bakanlığına göre o tarihten bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri harekatında çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 25 bin 295 kişi hayatını kaybetti.

NETANYAHU KÖŞEYE SIKIŞIYOR

Rehinelerin ailelerinden ve diğer devletlerden Netanyahu hükümetine tepkiler gelmeye devam ediyor. Aileler, operasyonlarla rehinelerin hayatlarının tehlikeye atıldığını söylerken, başta ABD olmak üzere İsrail müttefikleri Netanyahu’nun reddettiği iki devletli çözüm konusunda diretiyor.

Avrupa Birliği Diplomasi Şefi Josep Borrell, İsrail’in Hamas’ı yok etme stratejisinin işe yaramadığını ve can kayıplarının önüne geçmek için artık barış müzakerelerine başlanması gerektiğini söylemişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version