Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Filistinlileri ekmeklerinden de edecek: Filistinli işçilerin yerine 81 bin 500 yabancı işçi alacak

İsrail, Filistinlileri ekmeklerinden de edecek: Filistinli işçilerin yerine 81 bin 500 yabancı işçi alacak


– Yeni yıla Gazze Savaşı’nı 87. gününde devam ettirerek giren İsrail’in işgal altında tuttuğu Batı Şeria’daki tüm Filistinli işçilerin 2024 yılında kalıcı olarak yabancı işçilerle değiştirilmesini öngören bir plan üzerinde çalıştığı belirtildi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki Gazze’den İsrail’e Aksa Tufanı saldırısından beri Batı Şeria’daki binlerce Filistinli İsrail’e girip İsrail’de çalışmaktan men edilmiş durumda.

SRİ LANKA, ÇİN, HİNDİSTAN, TAYLAND VE MOLDOVA’DAN İŞÇİ GETİRME PLANI

İsrail kamu yayın kuruluşu Kann, hükümetin Gazze Savaşı’ndan sonra ulusal güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria’daki Filistinli işçilerin geri dönmesine izin verme niyetinde olmadığını ve Filistinli işçilerin tamamını Sri Lanka, Çin, Hindistan, Tayland ve Moldova’dan yabancı işçilerle ikame etmeyi planladığını duyurdu.

Buna göre toplam 81 bin 500 yabancı işçi, tarım ve inşaat sektörlerinde çalıştırılmak üzere getirilecek. Maliye, içişleri ve çalışma bakanlıklarının hazırladığı planda İsrail’in Sri Lanka’dan 25 bin 500, Çin’den 20 bin, Hindistan’dan 17 bin, Tayland’dan 13 bin ve Moldova’dan 6 bin işçi getirmesi öngörülüyor. Bazı durumlarda ilgili ülkelerle yeni anlaşmalara ihtiyaç duyulması nedeniyle diplomatik çalışmalar yürütülüyor.

İSRAİLLİLER İNŞAAT VE TARIM SEKTÖRLERİNDE ÇALIŞMAYA TEŞVİK EDİLECEK

İsrail hükümeti, Filistinli işçileri ikame etme kapsamında İsraillilere inşaat ve tarım alanlarında çalışmaları için teşvik sağlamayı da planlıyor; zira İsrailliler, genellikle bu sektörlerdeki işleri ağır çalışma koşulları ve düşük ücretler nedeniyle kabul etmiyor.

Aynı zamanda İsrail hükümeti, ihtiyaç duyulan çalışan sayısını azaltmak amacıyla bu sektörlerdeki teknolojileri teşvik etme üzerinde çalışıyor.

MALİYE BAKANI PLANI ONAYLADI

Filistinli işçilerin yabancı işçilerle değiştirilmesi planının İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich tarafından onaylandığı, ekonomi kabinesinin konuyu iki hafta içinde görüşmeye hazırlandığı belirtildi.

Bu da İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimleriyle çevrilen ve zeytinlikleri bile İsrail tarafından sökülen Filistinlileri ekmeklerinden etmek anlamına geliyor. (Times of Israel, Dış Haberler)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version