Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail birliklerinin kısmen geri çekildiği kuzeye Filistinliler geri döndü: Bizim direncimiz işgalciden daha güçlü

İsrail birliklerinin kısmen geri çekildiği kuzeye Filistinliler geri döndü: Bizim direncimiz işgalciden daha güçlü


– İsrail’in Gazze Savaşı’nın 88. gününde ölülerine ulaşılabilen Filistinlilerin sayısı 22 bini geçti.

Hamas’ın Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail saldırılarında son 24 saatte 207 Filistinli daha öldürüldü, 338 Filistinli daha yaralandı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin toplam sayısı 22 bin 185’e, yaralananların toplam sayısı 57 bin 35’e ulaştı.

Açıklamaya göre öldürülenlerin yüzde 70’ini kadınlarla çocuklar oluşturuyor.

GAZZE’DE 7 BİN 536 ÖĞRENCİ YARALANDI

Batı Şeria’da bulunan Filistin Yönetimi’nin Eğitim Bakanlığı da İsrail’in Gazze Savaşı’nda öldürülenler arasında 4 binden fazla öğrenci olduğunu duyurdu:

“İsrail saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 4 bin 156 Filistinli öğrenci şehit oldu, 7 bin 818’i yaralandı: Öldürülen öğrencilerden 37’si ile yaralılardan 282’si, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ten. Gazze’de ise 4 bin 119 öğrenci öldürüldü, 7 bin 536 öğrenci yaralandı.”

Açıklamaya göre Gazze’de 221 öğretmen ve idareciyi öldüren İsrail’in saldırılarında en az 381 okul hasar gördü ya da imha edildi.

GAZZE ŞERİDİ’NİN ORTA VE GÜNEYİNE AĞIR BOMBARDIMAN

İsrail son 24 saatte Gazze Şeridi’nin orta kesimini ve güneyini ağır bombardımana tuttu. Orta kesimdeki Deyr el Balah’a hava saldırısında 15 Filistinli öldürüldü. Yine orta kesimdeki Megazi mülteci kampı, güneydeki Han Yunus ve Refah bombardımanların hedefi oldu.

Bombardımanların yoğunluğu ve yollarla altyapının tahrip olması, ambulansların vurulan bölgelere gidip kurbanları hastanelere götürmesini engelledi.

BUREYC MÜLTECİ KAMPI’NDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Hamas’ın askeri kanadı İzzedin el Kassam Tugayları ve İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze’nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı’nda İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalar girdiklerini ve kayıplar verdirdiklerini duyurdu.

İsrail ordusu da “Onlarca terörist öldürdük” açıklamalarından birini daha yaptı.

KUZEYE DÖNENLER YOKLUK İÇİNDE ENKAZ ÜZERİNDE

Dün İsrail ordusunun savaşın yeni aşamasına hazırlık olarak kara operasyonundaki birliklerini Gazze’nin kuzeyinden kısmen çekmesinin ardından, Al Jazeera’ya göre Filistinliler kuzeye geri dönmeye başladı.

Geri dönen bir kadın, “Buradaki insanlar, her yerde kan ve ölüm kokusunun olduğu enkazın üzerinde oturuyor, yatıyor” diyerek ekledi:

“Burada çok sayıda katliam yapıldı. Buradaki halkın direnci, her zaman işgal ordusundan daha güçlü olacak.”

‘ASLA TERK ETMEYECEĞİM’

Gıda ve sudan yoksun olmalarına rağmen başka bir kadın Kuzey Gazze’yi “asla terk etmeyeceğini” söyledi: “Acılara rağmen toprağımı, evimi ve ailemi asla terk etmeyeceğim.”

GÜNEYE KAÇANLARIN DERTLERİNE SOĞUK VE YAĞMUR EKLENDİ

İsrail’in yerinden ettiklerine tahliye olmalarını emrettiği Gazze’nin güneyinde yüz binlerce Filistinli, plastik ve naylon çadırlarda uygunsuz koşullarda ölüm kalım mücadelesi veriyor. Soğuk havaya şiddetli yağmur eşlik ediyor.

Al Jazeera’ya göre Han Yunus ile Refah kentleri arasındaki Mavasi’de kurulan çadır kent sular altında kaldı. Çok sayıda çadırın içini su bastığı haberleri geldi.

ISITICI, KALIN KIYAFET, BATTANİYE YOK

İnsanları sıcak tutacak ısıtıcı, kıyafet, battaniye yok. Temiz su ve hijyen bulunmamasından kaynaklı bulaşıcı hastalıklar da yayılıyor. (Al Jazeera, AA, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version