Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail basını: El Aruri suikasti savaş uçağı kullanılarak güdümlü füzelerle gerçekleştirildi


(Serbest Görüş) – Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hamas’ın iki numaralı ismi Salih El Aruri’ye düzenlenen suikastın yankıları sürüyor. İsrail merkezli Ynet El Aruri’ye düzenlenen suikastla ilgili yeni ayrıntılara ulaştı. Ynet, Lübnanlı bir güvenlik yetkilisinin, Arouri suikastının daha önce Arap medya kuruluşlarının bildirdiği gibi insansız hava aracı (İHA) tarafından değil, İsrail savaş uçağı tarafından gerçekleştirildiğini söylediğini bildirdi.

LÜBNAN ORDUSU EŞLEŞEN KALINTILAR BULDU

Adı açıklanmayan yetkili ‘Bu tür füzeler İsrail savaş uçakları tarafından kullanılıyor’ dedi. İsrail basını El Aruri suikastının detaylarını yazdı: Drone değil savaş uçağı vurdu Hamasın iki numarasına 6 güdümlü füze Ayrıca Lübnan ordusunun, İsrail’in güney Lübnan’da daha önce ateşlediği füzelerle eşleşen füzelerin kalıntılarını bulduğunu belirtti.

‘DOĞRUDAN HAMAS TOPLANTI ODASINI VURDU’

Saldırının detayları hakkında da bilgi veren yetkili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘İsrail altı güdümlü füze ateşledi, dördü patladı. Bunlardan ikisi iki katı tahrip etti ve doğrudan Hamas toplantı odasını vurdu.’ Aynı yetkili İsrail savaş uçaklarından ateşlenen her füzenin 100 kilogram ağırlığında olduğu bilgisini de paylaştı.

İSRAİL SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ

Saldırıda El Aruri ile birlikte bazıları üst düzey 6 Hamas üyesi daha öldürüldü. Bu saldırı aynı zamanda İsrail’e de atfedildi. Suikastın ardından Hizbullah ‘saldırının cezasız kalmayacağını’ söyledi. Lübnan Başbakanı Najib Mikati ise İsrail’i ‘Lübnan’ı çatışmada yeni bir aşamaya sürükleme arzusunda olmak’ ile suçladı.

İsrail saldırının sorumluluğunu üstlenmiyor ancak IDF sözcüsü Yarbay Daniel Hagari dün akşam ordunun ‘Her türlü senaryoya hazırlıklı” olduğunu söyledi.

NETANYAHU TARAFINDAN TEHDİT EDİLMİŞTİ

Suikastta öldürülen El Aruri İsrail hapishanesinde 15 yıl geçirdikten sonra Lübnan’da sürgünde yaşıyordu. 7 Ekim’de savaş başlamadan önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu onu öldürmekle tehdit etmişti.

El Aruri Hamas içinde çok saygı görüyordu ve Hizbullah, İran ve Hamas arasındaki bağların kurulmasında etkili bir aktör olarak öne çıkıyordu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version