Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İşçilere verilen ödeme sözü tutulmadı: Mücadele edeceğiz


İSTANBUL – Yapı Merkezi Holding’in Tanzanya’daki demiryolu projesinde ücretlerini alamadıkları için eylem yapan işçiler, şirketin önceki hafta verdiği ödeme sözünü de tutmadığını belirterek, ücretlerini almadan alandan ayrılmayacaklarını söyledi.  

 

 Yapı Merkezi firmasının Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’da inşa ettiği demiryolu inşaatında çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle Üsküdar bulunan Yapı Merkezi Holding’in önünde eylem yaptı. Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol Sendikası (Dev Yapı-İş) üyesi olan işçiler tarafından, “Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz” pankartının açıldığı eylemde, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” dövizleri taşınarak sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Ücret hakkı gasp edilemez” sloganları atıldı. 

 

 

 

Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ataşehir İlçe Eşbaşkanları ve Patronların Ensesindeyiz Ağı (PE) üyeleri destek verdi. 

 

Üsküdar’ın Kısıklı Caddesi’nde bir araya gelen işçiler, ıslık ve alkışlar eşliğinde slogan atarak Yapı Merkezi Holding binasının önüne yürüdü. Burada kısa bir açıklama yapan Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, işçilerin direnişine dikkat çekerek, önceki hafta yaptıkları eylemin ardından şirket yetkilileri ile yapılan görüşmede, yetkililerin işçilerin ücretlerini Cuma günü yatacağını kendilerine bildirmesi sonucu eylemi sonlandırdıklarını belirtti. Gelinen aşamada verilen sözün tutulmadığının altını çizen Demir, “İşçileri bu kadar mağdur eden bu holding verdiği sözü tutmadı. Biz bunu kabul etmiyoruz. İşçilerin hakları için mücadele edeceğiz. Mücadele zaferle sonuçlanana kadar buradan ayrılmayacağız” diye belirtti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version