İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

IMDB 100 listesinde Türkiye’den üç dizi yer aldı


IMDB 100 listesinde Türkiye’den üç dizi yer aldı – Turkish Post

(Serbest Görüş) – ‘Better Call Saul’, ‘Succession’, ‘Fleabag’, ‘The Last of Us’, ‘Game of Thrones’ gib son yılların adından söz ettiren yapımlarının da adını yazdırdığı IMDB 100 listesine Türkiye yapımı 3 dizi de girdi. Invincible adlı Amazon Prime dizisinin 8.7 puanla son sırada yer aldığı listede zirveye 9.5 puanla kült dizi Breaking Bad oturdu.

Listeye Türkiye’den Leyla ile Mecnun, Gibi ve Onur Saylak imzalı Şahsiyet de girdi. TRT 1 ekranlarında yayınlandığı 2011’den itibaren kısa sürede bir televizyon klasiği haline gelen absürt komedi türündeki Leyla ile Mecnun, listede 9.1 puanla 63. sırada yer alırken, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi’nin yaratıcısı olduğu Exxen dizisi Gibi, aynı listeye 56. sıradan girdi.

IMDB 100 listesinde Türkiye’den en yüksek puanlı dizi ise yönetmen koltuğunda Onur Saylak’ın, başrolünde Haluk Bilginer’in yer aldığı Şahsiyet oldu.

İlk sezonu dijital dizi ve film platformu Puhu Tv’de yayınlanan Şahsiyet, listeye 9.0 puanla 42’nci sıradan yerleşti ve 50. sırada yer alan satirik kara komedi dizisi Succession’ı geçti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version