Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hollanda’ya iltica eden ülkeler sıralamasında Türkiye üçüncü sırada 

Hollanda’ya iltica eden ülkeler sıralamasında Türkiye üçüncü sırada 


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM

Hollanda İstatistik Bürosu (Centraal Bureau Statistiek-CBS) ülkeye iltica eden ülkeler sıralamasında Türkiye’nin üçüncü sırada yer aldığını açıkladı. Ukrayna-Rusya savaşından önce Türkiye, Hollanda’ya en fazla mülteci gönderen ikinci ülkeydi…

CSB’nin verilerine göre 2023 yılında Hollanda’nın nüfusu 17,9 milyona yükseldi. Ancak bu nüfus artışının kaynığı mülteciler. Artışın, göç nedeniyle gerçekleşen 140 bin kişilik bir artıştan dolayı olduğu belirtildi. CBS, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana Hollanda’da 1 Kasım 2023’e kadar Ukraynalı mültecilerden  139 binine ikamet izni verildiğini açıkladı. Hollanda’ya 2023 yılında göç azaldı. Özellikle Ukrayna’dan gelenlerin sayısı düştü.

Hollanda’ya en fazla göçmen 59 bin 300 kişiyle Avrupa’dan geldi. Bunların çoğu eski Doğu Bloku ülkelerinden idi (24.500).  Bu ülkeleri ikinci sırada, 16 bin 500’le Suriyeliler takip etti. Üçüncü sırada ise Türkiye yer aldı. Türkiye’den gelenlerin sayısı 10 bin 700’ü aştı. Dördüncü sırada7 bin 600’le bin Hintliler ve beşinci sırada ise 6 bin 600’le Polonyalı göçmenler bulunuyor.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version