Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HOLLANDA | Wilders’ten koalisyona ‘ılımlı’ mesaj; İslam karşıtı üç yasa önerisini geri çekiyor

HOLLANDA | Wilders’ten koalisyona ‘ılımlı’ mesaj; İslam karşıtı üç yasa önerisini geri çekiyor


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM

Hollanda’da secimlerinin üzerinden iki ay geçti. Hükümet kurma çalışmaları devam ediyor. Seçimlerden 37 sandalye ile birinci çıkan aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Lahey’de sunduğu üç tartışmalı yasa teklifini resmi olarak geri çekiyor. Wilders’in geri çekeceği bu önerileri arasında ‘İslam ifadelerini yasaklama planı’ da bulunuyor.

Geert Wilders’in, bu parti programı önerilerini geri çekilmesiyle diğer partilere, yeni bir hükümet oluşturma konusunda ‘ılımlı’ sinyaller gönderdiği belirtiliyor. Wilders’in geri çekilen planları arasında, kamusal alanlarda burka ve nikabın yasaklanması, camilerde ve (İslam) okullarında benzer bir yasağın getirilmesi de var. Ayrıca, Wilders’ın önerisi, Kuran’ın basılması, satılması ve dağıtılmasını yasaklamayı içeriyordu.

Seçim sonuçlarıyla ilgili Lahey’deki Meclis oturumunda PVV lideri Wilders, ses tonunu hafifleteceğini, söylemlerini yumuşatacağını söylemişti. Bu önerilerin geri çekilmesiyle, yeni bir kabinenin oluşturulması üzerine görüşmelerde bulunan diğer partilere ılımlı bir mesaj verildiği belirtiliyor.

Koalisyon için adları geçen Çiftçiler Partisi (BBB), Yeni Sosyal Kontrat Partisi (NSC), Özgürlük Partisi (PVV) ve Liberal Partisi (VVD) arasındaki görüşmeler Hollanda’nın medya şehri Hilversum’daki Zwaluwenberg Malikanesi’nde devam edecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version