Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Havuz medyasının ‘son dakika’ yalanlarına bir yenisi eklendi


RIHA –  Havuz medyası, hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiği 24 Aralık’ta duyurulan YRK üyesi Sadiq Şêx Ehmed’in ölümünü “son dakika” bilgisi olarak servis etti.

 

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) kurduğu istihbarat ağı aracılığıyla Federe Kurdistan Bölgesinin Silêmanî (Süleymaniye) kentinde gerçekleştirdiği nokta operasyonu ile Rojhilatê Kurdistan Savunma Birlikleri (YRK) üyesi Sadiq Şêx Ehmed’i (Êrîş Berxwedan) etkisiz hale getirdiği bilgisi, havuz medyasında “son dakika” olarak servis edildi. Aynı kaynaktan çıktığı belli olan haberlerde, Şêx Ehmed’in Türkiye’ye yönelik eylem planları yaptığının tespit edildiği belirtildi.

 

Havuz medyasının ölümünü son dakika olarak duyurduğu Şêx Ehmed’in, Pêncewîn bölgesine yönelik 3 Aralık 2023’ta düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği daha önce açıklanmıştı. 

 

Fırat Haber Ajansı (ANF) 24 Aralık 2023 tarihinde geçtiği haberde; hava saldırısında Şêx Ehmed ile birlikte Kadın Savunma Güçleri (HPJ) komutanı Zeyneb Êwerî’nin (Aryen Arê) de hayatını kaybettiğine yer vermişti. Aynı gün Sadiq Şêx Ehmed için Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê kentinde taziye çadırı kurulmuştu. 

 

Sadiq Şêx Ehmed’in MİT operasyonuyla hayatını kaybettiği yalanına benzer şekilde son 10 günde havuz medya tarafından birçok haber “son dakika” olarak servis edildi. 

 

BENZER HABERLER ARTTI

 

İlk olarak 10 Mart 2023 tarihinde yaşamını yitirdiği bilgisi 15 Aralık’ta açıklanan HPG’li Erdinç Bolcal’ın ölümünü 25 Aralık’ta “son dakika” olarak duyuran havuz medyası, ardından da 2 yıl önce yaşamını yitirdiği açıklanan HPG’li Mehmet Şefa Akman’ın ölümünü 26 Aralık’ta, 10 Mart 2023’te yaşamını yitirdiği açıklanan HPG’li Abdulmutalip Doğrucu’nun ölümünü ise 2 Ocak’ta “son dakika” olarak etmişti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version