Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta tutsak Güzelaydın’ın tahliyesi engellendi


AGIRÎ – Patnos Cezaevi’nde kalan hasta tutsak Fikret Güzelaydın (69), 30 yıllık hapis cezasının infazını tamamlamasına rağmen koğuş baskınlarında el konulan kitaplar nedeniyle tahliye edilmedi.

 

Agiri’deki Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan hasta tutsak Fikret Güzelaydın (69), 30 Aralık’ta tahliye olmayı beklerken cezaevinden çıkamadı. Hakkında “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla verilen 30 yıllık hapis cezasının infazını tamamlamasına rağmen özgürlüğüne kavuşamayan Güzelaydın’ın tahliye edilmemesinin gerekçesi ise geçen hafta cezaevindeki koğuşlarda yapılan aramalarda el konulan bazı kitaplar oldu.  

 

 ‘Kürtlük ve Kurdistan bilincini diri tutuyor’ gerekçesiyle el konulan kitaplar nedeniyle 50 kadar tutsak hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Güzelaydın da hakkında soruşturma başlatılmış olması nedeniyle tahliye edilmedi. 

 

Beyninde tümör, karaciğerinde büyüme olan Güzelaydın’ın yine sinüzit, migren, mide ülseri, damar ezikliği, hipertansiyon rahatsızlıkları bulunmasına ve akciğerlerindeki damarların yüzde 10’u kapalı olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hakkında birçok kez “cezaevinde kalabilir” raporu verdi.

 

AİLESİ BİR AN ÖNCE TAHLİYESİNİ İSTEDİ

 

Ailesi, Fikret Güzelaydın’ın tahliyesinin engellenmesine dair ulaştıkları cezaevi yetkililerince kendilerine net bir bilgi verilmediğini dile getirdi. Sağlık durumu kötü olan Güzelaydın’ın cezaevinde yaşamını daha fazla idame ettiremeyeceğini söyleyen aile fertler, bir an önce tahliyesini istedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version