Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halk oylamasına katılan delegeler: Kayyımları göndereceğiz


AMED – DEM Parti’nin Amed’deki halk oylamasına katılan delegeler, “Kayyımları göndereceğiz. Kentimizi biz yönetmek istiyoruz” mesajı verdi.

  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimlerinde Amed ve ilçelerinde göstereceği belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek için dün halk oylaması gerçekleştirdi. Sûr ilçesinde oy kullanan delegeler, ön seçime dair değerlendirmelerde bulundu. 

 

‘MÜCADELEYE DEVAM’

 

Delegelerden Kemal Selçuk, ön seçimi değerli bulduklarını belirterek, “Böyle bir sistemi partimiz getirdiği için çok mutluyuz. Kayyumlar nedeniyle Kürt coğrafyası çok geriye gitti. Çünkü hiçbir hizmet vermediler. Köyler, şehirler artık iradesini seçip, topraklarına sahip çıksın. Kayyumları göndereceğiz. İrademizin arkasındayız, ne kadar kayyum atarlarsa atsınlar irademizden vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye belirtti. 

 

‘KAYYIM ZULMÜNÜ İSTEMİYORUZ’

 

Kentlerinde artık kayyım istemediklerini söyleyen Necdet Sarı, “zulüm” olarak nitelendirdiği kayyım uygulamasına karşı ön seçimleri sahiplendiklerini dile getirdi. Sarı, “Halk seçsin, kayyum istemiyoruz. Bu seçimler tarihi bir seçimdir. Halkımıza hayırlı olsun” dedi. 

 

HASTA BEBEĞİYLE OY KULLANDI 

 

Hasta bebeğiyle seçimlere katılan söyleyen Rukiye Kaya, “Çocuğum da hasta ama yine geldim. Partimizin kazanmasını istiyoruz. Kentimizi biz yönetmek istiyoruz” dedi. 

 

‘İRADEMİZİ GERİ ALACAĞIZ’

 

Kürt halkının iradesini yok sayanlara tepki gösteren Asaf Oruç, büyük bir coşkuyla hazırlandıkları seçimlerde kayyımlara gereken yanıtı vereceklerini dile getirdi. “Serok’umuzun (Abdullah Öcalan), halkımızın izinden gidelim” diyen Oruç, “Bugün tüm bunlar Serok sayesinde var. O bizim baş tacımız. Onun izinden gitmeye mecburuz. Bugün canını memleketimiz için hapishanelerde çürütüyor. Hala da işkence altında. ‘Kürt yoktur’ diyorlar. Kürtler, her zaman olacak ve kazanacağız. İrademizi geri alacağız. Kürt inkârına karşı Kürtlerin iradesi ortadadır” ifadelerini kullandı.

 

“Demokrasiyi daha ileriye götüreceğiz” diyen Mehmet Han Balkan da, mücadelelerini sürdüreceklerini ve kazanımlarını artıracaklarını söyledi. 

 

‘KAZANAN KÜRTLER OLACAK’

 

İlerleyen yaşına rağmen kayyımları göndermek için sandık başına giden 92 yaşındaki Naciye Topdemir, “Amed’i kazanalım. Kayyum gitsin. Bu yaşımda gözlerim rahatsız olmasına rağmen halkım için geldim. İnşallah kayyum gidecek. Hiç merak etmeyin biz kazanacağız” diye belirtti. 86 yaşındaki Emine Çakır ise, şunları belirtti: “Kazasız belasız oylarımızı kullandık. Özgür olmak istiyoruz. Kürtler kazansın, özgür olsun. Kürt halkı daha da bilinçli olsun. Daha çok kazanalım.”

 

MA / Eylem Akdağ 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version