Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HABLEMİTOĞLU DAVASI | Ergün Poyraz: Emin Arslan, ‘Köstebek’ kitabı için Hablemitoğlu’nu ölümle tehdit etti

HABLEMİTOĞLU DAVASI | Ergün Poyraz: Emin Arslan, ‘Köstebek’ kitabı için Hablemitoğlu’nu ölümle tehdit etti


HABER İNCELEME | TR724

Gazeteci ve yazar Ergün Poyraz’ın, 27 Kasım’da görülen Hablemitoğlu davasının duruşmasında ilginç itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı. Poyra, Necip Hablemitoğlu’nun ‘Köstebek’ isimli kitabıyla ilgili eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve mülkiye müfettişi Refik Ali Uçarcı tarafından tehdit edildiğini anlattı. Poyraz, Yalnız o konuda tabi diğer türlü işte ‘Köstebek’ adlı kitabı yayınlanmadan önce Emniyet Genel Müdürü yardımcısı koltuğunda oturan Emin Arslan tehdit etti. Emin ASLAN’la kavga ettiler telefonda. İşte Hüseyin Aktaş görüştü (ses anlaşılmadı15:37dk) için. Hüseyin Aktaş, terörlü mücadele şube müdürüydü o zaman. Refik Ali Uçarcı epey uğraştı kitap basılmasın diye. “İşte bu kitap basılırsa ortalık karışır şöyle böyle” diye o baskı yaptı Necip abiye.” diyor.

Ergün Poyraz, bir soru üzerine Emin Arslan’ın Hablemitoğlu’nu ölümle tehdit ettiğini anlatıyor…

Peki bu ifade neden önemli?

Savcı Zafer Ergün’ün MİT’çi gazeteci Zihni Çakır’la birlikte hazırladığı ‘kurgu’ iddianameye göre Necip Hablemitoğlu’nu ‘Köstebek’ adlı kitabı yayınlatmamak için Hizmet Hareketi öldürtmüştü… Safsata ve çelişkilerle dolu sözde iddianamenin temeli buydu! Savcıya göre Mustafa Özcan ve eski MİT’çi Enver Altaylı, bu nedenle Hablemitoğlu ile görüşmek istemiş ancak bunu yapamayınca, Levent Göktaş’la anlaşıp öldürtmüştü! Suikastın finansmanın da Enver Altaylı karşılamıştı… Hem de aylar sonra yapılacak bir iş anlaşmasından gelen parayla! Gelinen noktada ‘Köstebek’in yayınlanmasından Cemaat’in değil, başka odakların rahatsız olduğu görünüyor… Dolayısıyla zaten ‘çöp’ olan iddianame yerle bir olmuş durumda…

Uğur Gürses de ‘Gladyo’ya işaret etmişti

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Gürses’in, Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili Ulusal Kanal’da katıldığı programda çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. 14 Aralık 2022’de yayınlanan ‘İşin Aslı’ programında konuşan Gürses, yakın arkadaşı olan Hablemitoğlu’nun öldürülme sebebinin İsrail ve ABD hakkında elde ettiği gizli bilgiler olduğunu anlatmıştı. Cinayetin Gülen Cemaati’yle ilgisi olmadığını söyleyen Gürses, Gladyo’ya işaret etmişti: “Bunu millete anlatamıyorum; Köstebek’le (kitap) möstebekle ilgisi yok. Necip hocanın bana birebir söylediğini söylüyorum. ‘Elimdeki bilgileri yayınlamamı istemiyorlar, bunlar çok önemli belgeler’ dedi. Aynı şeyi Uğur Mumcu’ya yaptılar.”

Akademisyen ve Yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasına, Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. 27 Kasım 2023’de görülen duruşmanın Segbis kayıtları sisteme yüklendi. Söz konusu kayıtlara göre ‘gazeteci’ ve yazar Ergün Poyraz, duruşmada ilginç itiraflarda bulunuyor.

Duruşmanın Segbis çözüm tutanağına göre Ergün Poyraz, cinayetten hemen sonra, Hablemitoğlu’nun henüz cesedi bile kaldrılmamışken olay yerine gidiyor. Bunu bizzat Ergün Poyraz anlatıyor. Öyle ki iddianameyi hazırlayan savcı Zafer Ergün, Poyraz’a, ‘cinayet sırasında orada olup olmadığını’ bile soruyor. Poyraz, “Hayır, orada değildim.” diyerek cevap veriyor. Cinayette ‘azmettirici’ olmakla suçlanan eski MİT çalışanı Enver Altaylı’yı ise tanımadığını anlatıyor.

‘Köstebek’ için Emin Arslan ve Refik Ali Uçarcı tehdit etti

Ergün Poyraz’ın ifadelerine göre ayrıca Necip Hablemitoğlu, ‘Köstebek’ isimli kitabının yayınlanmaması için eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve eski mülkiye müfettişi Refik Ali Uçarcı tarafından ‘tehdit’ edildiğini anlatıyor.

Ergün Poyraz, “Ve bir de Hablemitoğlu’nun Köstebek adlı kitabını yazmamak için Emin Arslan isminde emniyet müdür yardımcısı, Hüseyin Aktaş isminde terörle mücadele şube müdürü Halbemitoğlu’yla görüşmüşler. Hatta Emin Arslan’la telefonda kavga da etmişlerdi. Emin Aslan’ın çok iyi görüştüğü bir mülkiye müfettişi Refik Ali Uçarcı olay olduğu gün Necip Hablemitoğlu’nun eşinin çalıştığı üniversiteyi arıyor. Oradaki telefona çıkan bayana diyor ki ‘Hablemtoğlu orada mı ve ismini değiştirerek orada mı diye soruyor. Tabi orada da ne cevap aldı bilmiyoruz. Ama bu arama da çok ilginç. Çünkü Hablemitoğlu her zaman 11 buçuk gibi evden çıkıyor. O gün babası olduğu için yanında 5 buçuk gibi çıkmış. Yani mülkiye müfettişi evini arayabilir. Hablemitoğlu’nu cebinden arayabilir. Hiçbirini kullanmıyor. Santraldeki memurdan bilgi alıyor. Bu da benim için gayet ilginç gelmişti.” diyor.

 

Sanırım, galiba Mustafa Özcan uyarmış!

Bunun üzerine Mahkme Başkanı Kuşçu, Peki işte Fethullah Gülen’le ya da Alman vakıflarıyla ilgili yazdığı yazılardan dolayı bir takip edilme işte rahatsız edilme ne bileyim tehdit alma durumu falan.” diye soruyor. Segbis kayıtlarına göre Mahkeme Başkanı, cinayetle Cemaat arasında bağlantı kurmak için çırpınıyor!

Bu soru üzerine Poyraz, “Sanıyorum Mustafa Özcan, galiba o tehdit etmiş veya şey yapmış uyarmış tehdit etmiş o tür bir şey olmuştu.” diyor. Poyraz’ın ifadesinden de anlaşılacağı üzere, bu ‘tehdit ya da uyarı’ iddiasıyla ilgili somut hiç bir delil yok. ‘Sanıyorum, galiba’ diyor…

Mahkeme Başkanı’nın, “Nasıl tehdit etmiş yani nerede, (Hablemitoğlu) detaya girdi mi?” sorusu üzerine ise şunları söylüyor: Yok detaya girmedi. Yalnız o konuda tabi diğer türlü işte ‘Köstebek’ adlı kitabı yayınlanmadan önce Emniyet Genel Müdürü yardımcısı koltuğunda oturan Emin Arslan tehdit etti. Emin ASLAN’la kavga ettiler telefonda. İşte Hüseyin Aktaş görüştü (ses anlaşılmadı15:37dk) için. Hüseyin Aktaş, terörlü mücadele şube müdürüydü o zaman. Refik Ali Uçarcı epey uğraştı kitap basılmasın diye. “İşte bu kitap basılırsa ortalık karışır şöyle böyle” diye o baskı yaptı Necip abiye.”

Emin Arslan… Karanlık ilişkileri ve uyuşturucu çeteleriyle bağlantılarıyla biliniyor…

Emin Arslan, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı. Ergnekon davasında dinlemeye takılan isimlerdendi… İBDA-C, Hizbullah, Oda Tv, Ergenekon soruşturmaları ile bazı uyuşturucu operasyonları kapsamında IMEI numarası üzerinden dinlenmişti… Uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla yargılandı. Bugün AKP rejiminin en büyük destekçilerinden. 2016’da aHaber’e verdiği röportajda, “Geçmişe baktığında Necip Hablemitoğlu Köstebek kitabını yazdı. Birebir bu örgütü tarif ediyordu. Yüzde 90 eminim ki Necip Hablemitoğlu’nu FETÖ öldürdü.” demişti…

Refik Ali Uçarcı

Peki Ergün Poyraz’ın ifadelerinde geçen Refik Ali Uçarcı kim?

İçişleri Bakanlığı’ndan 2002’de emekli olan Uçarcı, bakanlığın hazırladığı Susurluk raporunu hazırlayan ekibin başkanıydı. 2005’te avukatlığa başladı. Sabri Uzun, Emin Aslan, Hanefi Avcı ile Balyoz, Poyrazköy gibi darbe davalarında askerlerin savunmasını üstlenmişti. Son olarak TİP’ten geçtiğimiz seçimlerde aday adayı olmuştu. Uçarcı, geçtiğimi aylarda tutuklanıp, 5 gün sonra tahliye edilen gazeteci Tolga Şardan’ın da avukatı…

Ergün Poyraz, bir soru üzerine Necip Hablemitoğlu ile Uçarcı’yı kendisinin tanıştırdığını anlatıyor. Ardından yöneltilen, “Yani sizin tanıştırdığınız Refik Ali Uçarcı sonradan aralarındaki münasebet nedeniyle Köstebek’in basılmaması için etkin bir rol mü aldı?” sorusuna ise şöyle cevap veriyor: “Evet hatta şeyi almış Necip abi’den görüştüğü gün Köstebek’in çıktılarını geldi. Köstebek’in çıktılarını benim önümde attı. “Bu kitap basılamaz! Emin Arslan bu kitabın basılmasına karşı.” Ben de kendisine “Emin Arslan kim ki Necip Hablemitoğlu’nun kitabının basılıp basılmayacağına karar veriyor? Orasına ne sen karar verebilirsin ne Emin Arslan ne de başka birisi bunun kararını sade sade Necip bey’e aittir, siz karışamazsınız.” (dedim)”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version