Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Süleyman Ahmet’ten 77 gündür haber yok


HABER MERKEZİ – Rojnews Haber Ajansı editörü Süleyman Ahmet’in akıbeti 77 gündür bilinmiyor. 

 

Rojnews Haber Ajansı’nın Arapça editörü Süleyman Ahmet’ten 77 gündür haber alınamıyor. Ailesini ziyaret etmek amacıyla gittiği Halep kentinden 25 Ekim’de Başûr Kurdistan’a dönerken Pêşxabûr (Sêmalka) Sınır Kapısı’nda KDP’ye bağlı birimler tarafından alıkonulan Ahmet’ten bir daha haber alınamadı. 

 

AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR

 

KDP’ye bağlı Duhok Asayişi tarafından 6 gün sonra yapılan açıklamada, Ahmet’in gazeteci olmadığına ilişkin bir takım iddialarda bulunuldu. Ahmet ile görüşmek için Duhok Asayişi’ne başvurun avukatları, dosyanın Parastin’in (KDP’nin istihbarat kurumu) kontrolünde olduğunu yanıtı aldı ve soruşturma devam ettiği gerekçesiyle müvekkilleriyle görüşmeleri engellendi.

 

Süleyman Ahmet’i Savunma Grubu üyesi avukatlar, bugüne kadar 10’u aşkın başvuruda bulunmasına rağmen Ahmet’e ilişkin hiçbir bilgi paylaşılmadı.

 

KDP YÖNETİMİ SUSKUN

 

Gazetecilik meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin çağrılarda bulunduğu KDP yönetiminden bu güne dek Ahmet’e dair hiçbir açıklama gelmedi. 

 

BM’YE BAŞVURULDU

 

Editörleri Ahmet’in akıbetine ilişkin bir an önce kamuoyunun bilgilendirilmesini isteyen Rojnews yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletlere (BM) başvuruda bulundu.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version