Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | Polislerden Olimpiyat oyunları protestosu

FRANSA | Polislerden Olimpiyat oyunları protestosu


ENSAR NUR | TR724 HABER

Fransa’da polis, bu yaz Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları sırasında daha iyi ücret ve çalışma koşulları talebiyle acil çağrılar dışında iş bırakma eylemine gitti ve protesto düzenledi.

Fransa’da polisler, Olimpiyat oyunları nedeniyle izin kullanamayacakları ve şehir değiştirmek zorunda kalacakları için hükümetten daha iyi şartlar sağlamasını istiyor. Ülkenin en büyük iki polis sendikasının organize ettiği kısmi grev ve sokak gösterileri, polislere fazladan 2 bin Euro ve tatil izni sağlamayı amaçlıyor.

Polisler, ek ücret ve tatil izninin yanı sıra barınma ve çalışma saatleri konusunda da güvence istiyor. Polisler, okulların yaz tatiline denk gelen süre içerisinde çocuklarıyla ilgilenemeyecekleri için de bir düzenleme yapılmasını istiyor.

Polis protestosu, Fransa’daki her polis memurunun 24 Temmuz’dan 11 Ağustos’a kadar olan iki haftalık Olimpiyatlar boyunca seferber edileceği ve bu dönemde izne ayrılmalarına müsaade edilmeyeceği ortaya çıktıktan sonra gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı’nın planına göre, Fransız polisine 15 Haziran ile 15 Eylül arasında toplam 10 günlük tatil izni verilecek, ancak bunun dışında görevde olması gerekecek. Pek çok bölge polisi Olimpiyat için Paris’e götürülecek.

Sendikalar ve İçişleri Bakanı Darmanin arasındaki görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği de basına yansıdı. Sorunun çözümü için 500 milyon Euro’ya kadar bir miktar ayrılabileceği ifade edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version