Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Êzidî çocuğun kaçırılmasına dair dava kapalı görüldü


ANKARA – Êzidî kız çocuğunun kaçırılmasına dair davada, hukuk örgütü temsilcileri ile DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya salondan dışarıya çıkarıldı.  

 

Êzidî bir kız çocuğunu kaçırmak nedeniyle “Çocuğu kaçak yollarla Türkiye’ye getirmek ve hürriyetinden yoksun kılmak” suçlamasıyla yargılanan DAİŞ’li Sabbah Ali Oruç hakkında açılan davanın ikinci duruşması Ankara 15’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yanı sıra çok sayıda insan ve hukuk örgütünden isim, duruşmayı izlemek için adliyeye geldi. Sanık Oruç da duruşmada hazır edildi. 

 

Duruşmaya katılma taleplerini iletmek için salonda bulunan hukuk örgütlerinden temsilciler, duruşmanın kapalı yapılma kararı gerekçesiyle polisler tarafından dışarıya çıkarıldı. Mahkeme heyeti, avukatlara “Kimliklerinizi bırakın sizi şikayet edeceğim” ifadelerini kullandı. DEM Parti Amed Milletvekilli Adalet Kaya da dışarı çıkarıldı. 

 

Katılma talepleri alınmayan avukatlar, mahkeme heyetine yönelik tutanak tutarak, baroya ileteceklerini bildirdi. Duruşma kapalı görüldü.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version