Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Epstein dosyalarının 4. bölümünde Donald Trump da yer aldı: ‘Bill Clinton ve Prens Andrew’un seks kasetleri var’ iddiası

Epstein dosyalarının 4. bölümünde Donald Trump da yer aldı: 'Bill Clinton ve Prens Andrew'un seks kasetleri var' iddiası


ABD’de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaların dördüncü kısmı da kamuoyuna açıklandı.

MAXWELL’İN ADADA OLDUĞU KANITLANDI

ABD basınına göre kamuoyuna açıklanan son dosyalarda, Epstein’a ait ‘pedo adasında’ reşit olmamış ya da genç kızların yanısıra Epstein’ın eski sevgilisi Ghislaine Maxwell’in de yer aldığı 2006’da çekilmiş birçok fotoğraf ortaya çıktı. Epstein’ın ‘pezevengi’ de denilen Maxwell’in o dönemde adada olduğunu reddetmesine rağmen adada bulunduğunun “kesin” olarak kanıtlandığı belirtildi.

MAĞDUR SARAH RANSOME’UN İFADELERİNDEN HAREKETLE

Fotoğraflar, fuhuş ağının iç işleyişini ortaya koyan Epstein mağdurlarından biri olan Sarah Ransome hakkındaki dosya aracılığıyla açıklandı.

Buna göre Sarah Ransome, Epstein’ın adası Little St James’e götürülen tüm kızlara Victoria’s Secret marka bikini ve gecelikler verildiğini iddia etti.

‘EPSTEİN’IN SEKS KASETLERİ’

Ransome, Epstein’ın eski ABD Başkanı Bill Clinton, ünlü Britanyalı iş insanı Richard Branson ve eski Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth’in küçük oğlu Prens Andrew’un kendi arkadaşıyla cinsel ilişkiye girmesinin videolarını çektiğini öne sürdü.

Dosyayla ilgili New Yorker’a konuşan Britanyalı-Güney Afrikalı Sarah Ransome, Jeffrey Epstein ile 2006 yılında 22 yaşındayken tanıştığını, diğer kadın ve kız çocuğu mağdurlar gibi kendisine de Epstein ile Maxwell’e masaj yapması karşılığında para vaadiyle kandırıldığını söyledi.

Dosyaya göre Ransome, 2016 yılında bir köşe yazarına bir dizi e-posta göndererek, arkadaşının, “Bill Clinton, Prens Andrew ve Richard Branson ile cinsel ilişkiye girdiğini ve bunun her seferinde Epstein tarafından filme alındığını” iddia etti.

Ransome, bir e-postada şöyle yazdı:

“Tanrıya şükür ki, arkadaşım seks kasetlerinin bazı görüntülerine ulaşmayı başardı. Bu görüntüler, kendisiyle cinsel ilişkiye girenlerin Clinton, Prens Andrew ve Branson olduğunu yüzlerini açıkça tanımlayarak gösteriyor. Sinir bozucu şekilde, Epstein görüntülerin hiçbirinde görünmüyor, ama o bu kadar zekiydi.”

Donald Trump’ın da arkadaşıyla Epstein’ın New York’taki malikanesinde “düzenli” seks yaptığın iddia eden Ransoma, bir e-postada “Bana Trump’la gelişigüzel ‘arkadaşlığı’ hakkında açıldı, kesinlikle ondan hoşlanmış gibi görünüyordu” dedi.

‘NE ŞEYTANİ KALTAK HİLLARY’NİN NE DE PEDOFİLİ TRUMP’IN SEÇİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIM’

Epstein dava dosyalarının önceki kısmından eski first lady ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın da adı çıkmıştı. Ransome, Kasım 2016 başkanlık seçimleri öncesi gönderdiği bir e-postada “Ne o şeytani kaltak Hillary’nin ne de pedofili Trump’ın seçilmesini sağlayacağım” diye çıkışarak ekledi:

“Ayrıca bu kahrolası gezegendeki herkesin bu görüntüleri ve fotoğrafları görmesini sağlayacağım ve bunları pazar gününe kadar WikiLeaks’te yayımlayacağım.”

SEKS KASETLERİNİ VEREMEDİ, ‘UYDURDUM’ DEDİ

Ancak elinde olduğunu iddia ettiği kasetlerin kopyalarını sağlamayı başaramayan Ransome, New Yorker’a, kasetleri “Epstein’ı bana zarar vermesi halinde ortaya çıkacak delillere sahip olduğuna inandırmak” için uydurduğunu söyledi.

‘PAYLAŞSAM KÖTÜ ŞEYLER OLUR’

Daha sonra “bu meseleden uzaklaşmak istediğini” söyleyerek iddialarını geri çeken Ransome, şu mesajı gönderdi:

“Sizinle iletişime geçmemeliydim ve zamanınızı boşa harcadığım için üzgünüm. Bunu öne sürmeye değmez ve zaten hiçbir zaman sesim duyulmayacaktır ve halka açılmamın bir sonucu olarak sadece kötü şeyler olacaktır.”

TRUMP’IN SÖZCÜSÜ: ASILSIZ SUÇLAMALARINI YANLIŞ OLDUĞU İÇİN GERİ ÇEKTİ

Dosyaların açıklanması üzerine Trump’ın sözcülerinden Steven Cheung, “asılsız suçlamaların yanlış olduğu için geri çekildiğini” söyledi.

Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı “soykırım” davasında İsrail’i savunması planlanan Alan Dershowitz’in avukatları, Ransome’un “hatalı açıklamalarının panzehiri olarak e-postaların önemli olduğunu” söyledi.

Branson’ın kurucusu olduğu Virgin Group’un sözcüsü, 2019’da “kasetleri uydurduğunu” söyleyen Ransome’un ifadelerinin “temelsiz ve asılsız” olduğunu ifade etti.

EPSTEİN DOSYASI

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğa cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü bulunmuştu.

Hayat arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein’ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Epstein’ın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew’un New York ve Londra’da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini öne sürerek 2021’de New York’ta dava açmıştı. Giuffre, Prens Andrew’un, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini söylemişti. (AA, NDTV, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version