Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dîlok’un ‘Ape Heme yê Heyde’si yaşamını yitirdi


DÎLOK – Uzun yıllar Kürt siyaseti içerisinde gönüllü olarak çalışan ve Dîlok’un “Ape Heme yê Heyde”si, Hamit Tekme yaşamını yitirdi.

Dîlok’un “Ape Heme yê Heyde” olarak bildiği 85 yaşındaki Hamit Tekme yaşamını yitirdi. Dîlok’un Şahinbey ilçesine bağlı Güzelvadi Mahallesi’nde bulunan evinde uzun yıllardır mide kanseri tedavisi gören Tekme, sabah saatlerinde evinde hayatını kaybetti.

Şirnex Merkeze bağlı Umyanis (Karamık) köyünde 1939 yılında doğan Tekme, 1993 yılında köylerinin yakılması üzerine önce Adana’ya ardından Dîlok’a göçtü. Bu süreçte 2 kez yakalanarak gözaltına alınan Tekme, burada gözaltılarda gördüğü işkenceler sebebiyle uzun süre çeşitli rahatsızlıklar yaşadı. Tekme, uzun yıllar Kürt siyasi hareketi içerisinde gönüllü olarak çalışmalara katıldı. İlerleyen yaşı ve hastalıklarına rağmen gönül verdiği partinin bütün eylem ve etkinliklerine katılan Tekme, arkadaşlarına her zaman moral kaynağı oldu.

Tekme’nin cenazesi Dîlok’ta bulunan Yeşilkent Mezarlığı’na gömüldü. Aile Güzelvadi Mahallesi’nde bulunan bir taziye evinde ziyaretçileri kabul ediyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version