Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Depremde kaybolan çocuklar araştırılsın’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

AFAD karartma mı yapıyor? 24 saat geçmesine rağmen can kaybı ve yaralı sayısını güncellemedi


11 ilde büyük yıkıma ve 50 binden kişinin ölümüne sebep olan Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde kaybolan çocuklara yönelik araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek görüşülmesine ilişkin İYİ Parti grup önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Partinin Maraş merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bölgedeki enkazlarda kaybolan vatandaşların tespit edilmesi, Bakan tarafından açıklanan bilgilerin doğruluğunun araştırılması, enkazdan çıkan cenazelerin tamamı için kimlik tespiti, DNA örneği alımı ve otopsi yapılıp yapılmadığının incelenmesi, çocuk kaçırma iddialarının kapsamlı bir biçimde değerlendirilmesi, kaybolan vatandaşların bulunması için gerekli çalışmaların yapılmasına yönelik araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek görüşülmesine ilişkin grup önerisi görüşüldü.

“BİRİNCİ YIL DOLARSA KAYIP STATÜSÜNDEN ÇIKARILACAK”

İYİ Partinin önerisi üzerine söz alan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu “Aileler dertli, yüzlerce aile soruyor, eski Aile Bakanı diyor ki, ‘Herhalde sağlık kuruluşlarındadır.’ Yeni Aile Bakanı diyor ki, ‘Kayıp çocuk yok.’ Ama yüzlerce çocuk ve insan kayıp… Bir iki hafta sonra bu Meclis’te hepimiz ‘deprem deprem’ deyip bir sürü nutuklar atacağız ama iktidar yetkilileri, ailelerin sesini hala duymuyor. Aileler diyor ki, ‘Birinci yıl dolarsa ‘öldü’ denilecek, kayıp statüsünden çıkarılacak. Bizim hala umudumuz var’ deniyor ama iktidarın umurunda değil” dedi.

“KAYIPLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA MASASI KURULSUN”

Söz alan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım ise “Bu insanların 11 aydır çalmadıkları kapı kalmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na buradan seslenmek isterim; bu akut dönemde bir ‘Alo 183 hattı’ kurulmuştu. Burada ne kadar ihbar var? Ne kadar bulunan çocuk, birey var, bunları açıklasınlar. Hatay’da 122, Kahramanmaraş’ta 18, Adıyaman’da 3, Malatya ve Gaziantep’te 1 kardeşimiz kayıp. Eğer çocuklar veya bireyler kayıp değilse biz buradan sorarız. Rönesans’taki 2 yaşındaki Esila, 1 yaşındaki Mehmet Akif nerede? 3 yaşındaki Alya Dua Kılıç nerede? Bu kayıplarla ilgili hem dernek hem de yakınlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı daha geçen hafta arıyorlar ama telefona ses yok. Bu vicdanları sızlatan mesele değil mi? Neden bununla ilgili bir çalışma masası kurmuyoruz? Ailelerin, 11 aydır istedikleri şey, bir kabir” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, İYİ Partinin grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version